Bölge için önemli ama Rize için daha önemli Lojistik Liman konusu çözüme kavuşmadan buradan daha yukardaki Kalkandere’de yapılan Organize Sanayi Bölgesi için 2.etap kamulaştırma kararına el atıldı.
Organize Sanayi Bölgeleri bir şehir için sanayi anlamında üretimin olmazsa olmaz olacağı yerlerin başında gelir. Mevcut ‘’550 bin metrekarelik mevcut alanı ve 23 sanayi parseliyle faaliyetlerini sürdüren Rize Organize Sanayi Bölgesi’nde tahsisi gerçekleştirilen parsellerin büyük bölümü üretime geçmiş olup, bölgede %100 doluluk oranına ulaşılmıştır. Hâlihazırda 21 firma aktif üretim faaliyetini sürdürmekte; istihdam, üretim ve ihracat kapasitesi her geçen gün arttığını’’ yapılan toplantıda Sn. Valinin söylediğini Valiliğin basın bülteninden öğreniyoruz.
Yapılan çalışma elbette bölge için önemlidir ve devamı gereklidir. Üretim ve istihdama yönelik işletmelere Rize’nin ihtiyacı var.
Detaya fazla girmeyeceğim ama yöreden vatandaşın iddia ettiği mevcut OSB nin tamamen dolduğu fakat bazı yerlerin üretim ve istihdama yönelik değil depo olarak kullanıldığı yönünde. OSB de depo kullanılacaksa demek ki üretim yapılmayacak çalışan eleman istihdam edilmeyecek. Rize merkezde veya sahilde kiraların pahalı olduğu gerekçesiyle burasının depo olarak kullanıldığı iddiası konuşuluyor.
Eski İl Genel Meclis Üyesi ve yörenin insanı Hasan Kansızoğlu’ nun şu uyarısı umarım dikkate alınır’’ yeni yapılacak 2.etapta satış yapılacak firma veya şahıslarla yapılacak sözleşmelerde üretim ve eleman çalıştırma şartı 1.madde olmalıdır.’’
Rize Organize Sanayi Bölgesi ve Lojistik bölgemiz için çok önemli.
Karayolu ile Ovit Tüneli bağlantısı ve yapılması düşünülen ERZURUM-AŞKALE-İYİDERE Demiryolu hattı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya ulaşım olmazsa olmazımızdır.
Her şeye rağmen OSB 2.etap başlarken Lojistik için İyidere’de Hazar mahallesinden yukarı doğru dere boyunca depo yapılmasına karar verilen 1000 dönümlük yer konusunun unutulmasını anlamak zor.
Bir süre önce gündemde çok yer alırken birdenbire unutulması soru işaretleri bırakıyor.
Daha geçen hafta yapılan Ankara Rize Günleri programında fotoğraflarda gördüğümüz eski yeni Bakanlar, seçilmişler, siyasetçiler, bürokratlar ve STK lar hazır orada buluşmuşken Lojistik ve OSB konuşulup dert edinildi mi.? Orada yapılabilecek bir panelde Lojistik depo ve demiryolu hiç konuşuldu mu?
Ben de ne diyorum hazır gitmişken çay simit yenilirken demiryolu ve Lojistik kimin aklına gelir.
LOJİSTİK’TE ÇIT YOK, OSB’DE 2.ETAP
-
İsmet KÖSOĞLU
RİZEDEN NOTLAR
-
Aydın MERTAYAK
Akıntıya Karşı Yüzmeyi Öğreten Balık
-
Gündoğdu YILDIRIM
KÜÇÜK İNSANLAR
-
Nusret Kebapçı NATO KAFA…
-
Muazzez Toğrul
BABAM VE ALS FARKINDALIK GÜNÜ
-
Hüseyin TERZİ
BAŞARININ ÖDÜLÜ OLDUĞU GİBİ BAŞARISIZLIĞINDA BİR BEDELİ OLMALI!
-
Metin TOPÇU
42 YIL UNUTULMAYAN ARKADAŞLIK
-
Muhammet UZUN Adalet Mülkün Temelidir; Peki Temel Sağlam mı?
-
Bayram Arif TURAN
Sanayıcıler ,Ah Almayın ah mustahsılın Ahi tutacak.
-
Fatih Sultan KAR
ÇAY GELDİ RİZE ŞEN OLDU
-

İslampaşa Mahallesi'nde Yurt Projesine Tepki: Mahalle Sakinlerinden Belediye'ye Dilekçe
-

HİLAL GÜR KOLAY TÜKETİLEN ŞARKILAR YAPMIYORUM
-

Rize Belediyesi Trafik Çilesine Neşter Vuruyor: Yol Genişletme Çalışmaları Sürüyor
-

Rize’de Sağlık Kadroları Güçleniyor: Kaçkar Devlet Hastanesi Öne Çıkıyor
-

İkizdere’den Trabzon’a Tayin
-

Tüm Çay-İş Sendikası'nda Yeni Dönem: Kadın ve Gençlik Kollarına Atamalar Yapıldı
-

Kenan İslamoğlu Bağımsız Milletvekili Adaylığını Açıkladı: "Değişim Cesaretle Başlar"
-

Astrolog Michaela Astro'dan 23 Haziran Uyarısı: "Sözleriniz Kalp Kırabilir"
-

MAGAZİN KULİSLERİ BU SORUYLA ÇALKALANIYOR: "KİM BU MAVİ GÖZLÜ?"
-

ÇAYKUR'dan Fabrikalar İçin Yeni Dönem: Şehir İçinden Daha Uygun Alanlara Taşınacak
-

Rizeli Milli Karateci Hüseyin Kabil Akdeniz Şampiyonu Oldu
-

Modern Anadolu Rock’ın Yeni Sesi Serkaner’ den Zamansız Bir Yolculuk: “Harabe” Yayında
-

Çaykur Rizespor Sol Bek Transferinde Sona Yaklaştı! Hedef Zakaria Ariss
-

İLTER AHMED: MÜCADELEDEN DOĞAN MÜZİK YOLCULUĞU
-

Tüm Çay-İş Genel Başkanı Saraloğlu: "Üreticiler Kurumun Uyarılarına Uymalı"















