Marmaris Belediyesinin ev sahipliğinde bu şirin ilçede 3.kez Anadolu Yerel Basın buluşması yapıldı.
Organizasyonlar yapmak önemli bir çalışma.
Rize’de veya bölgede yapamadığımız benzer programlardan birisini Marmaris Belediyesi 3ç.kez gerçekleştirdi, bu konu hakkında özellikle Belediye Başkanı Mehmet Oktay beyi tebrik ediyorum, yurdun değişik yörelerinden katılan 300 Gazeteciyi üç gün boyunca lojistik, konaklama ve yeme içme bakımından mükemmeli bir şekilde ağırladılar.
Program dolayısıyla da olsa değişik illerden bulunan Gazeteci arkadaşlarla buluşup sohbet etme imkânımız oldu.
İkizdereli hemşerim Bursa Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Yüksel Baysal kardeşimle Rize ve İkizdere’yi konuştuk. Bursa’da devam ettirdiği yazı hayatını sosyal medya sayfasında gururla takip ediyorum.
Fındıklılı hemşerimiz usta Gazeteci Pınar Türenç ile yaptığımız sohbette yok olmak istenen yerel basının bölünerek değil birleşerek başarılı olabileceği tavsiyesinde bulundu.
Marmaris’teki programda Belediyenin Basın Danışmanı Emek Karakaş kardeşimizin müthiş ilgi ve çabasını unutmak mümkün değil, hemen herkesin sıkıntısına çare üreten bir Basın danışmanı. Başarılı geçen organizasyonda önemli bir pay sahibiydi. Yardımları için bir kez daha teşekkür ediyorum.
Turistik bir ilçe olan Marmaris’te sokakta Türk bulmak gerçekten biraz zor. Yazdan kalma sıcak gün olunca Marmaris sokakları baldırı çıplak turistlerle dolup taşıyor dersem abartmış olmam. Giyinik diyemem zira sokakta giyinen yalnız işyeri sahibi Türkler.
Marmaris’te galiba turisttenim para kazanan önemli oranda oteller ile sürücüler. Otellerde uyanan turistler arabalara dolarak seyahat ediyor.
Yerel Medya Çalıştayı bulunduğumuz otel salonunda Basın şehitleri için saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.
Marmaris Belediye Başkanı Sn. Mehmet Oktay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuşmaları gerçekçiydi. Burada dikkat çeken Kılıçdaroğlu’nun Gazetecilere saygı göstererek oturumun büyük bir bölümünü dinlemesi herkes tarafından takdir edildi.
Hatay’dan katılan Antakya Gazeteciler Cemiyeti başkanı ve TGF de Onur Kurulunda beraber görev yaptığım usta kalem Ahmet Abdullahoğlu’nun deprem konusundaki konuşması herkesin yüreğine su serpti. ‘’Hatay’ı terk etmeyeceğiz, orası Türk insanının yatak odası penceresidir ‘’derken yaşanan göç konusundaki endişelerini dile getirdi.
Hatay’dan bir başka meslektaşımız Seyfettin Uygun’dan dinlediğim 6 Şubat depremde yaşadığını yazmam lazım. Seyfettin Uygun’’ Depremin hemen ardından her şeyi yok olmuş bir insan olarak telefonda birisinin aradığını ve ne tür yardıma ihtiyacım olduğunu söyleyen bir telefon konuşmam oldu dedi. Kim olduğuna ısrar ettim adını söylemedi. Gelince tanışırız dedi. Bende arabamın benzini bitti ve yiyecek ihtiyacımız var dedim ve bir gün sonra gelen abim arabama benzin ve birkaç gün yetecek kadar yiyecek, gıda malzemesi getirdi. Ne kadar sevindiğimi sizlere anlatamam. Çünkü ortada kalmıştık, soğuk var hiçbir şeyimiz kalmamıştı. Getirdiği benzini arabayı çalıştırarak ısınmak için kullandım, işte bu gelen sizin gibi Rizeli bir dost yerel türkücümüz Davut Güloğlu’ndan başkası değildi. Allah razı olsun’’ derken beni de ağlattı bu kardeşim.
Tunceli’den katılan Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkan Yardımcısı Hüsniye Karakoyun Başkanları M.Ali Dim’in katılma cesareti gösterememesi üzerine kısa bir konuşma yapması ilgi ile izlendi.