31 Mart seçimi sonrasında çok farklı haberler görüyoruz.
Devlet ricalinin siyasetin gölgesi altına kalarak bugüne kadar böyle ucuz işlere bulaştığını görmemiştik.
Türkiye genelinde Pazar günü 5 yıl görevde kalacak Belediye Başkanı, Belediye Encümeni, İl Genel meclis Üyesi ve Köy Mahalle Muhtarlarını seçti.
Mevcut görevde olanların bazısı değişti bazısı yeniden seçildi.
Muhtarlığa ilgi zirvede
Muhtar maaşlarının zirve yapması adaylık sayısında zirveye ulaştı. Her köy ve Mahallede 5-10 kadar aday sandıkta yarıştı. Önceki yıllarda ücreti az olduğu için böylesi rağbet görmeyen Muhtarlıklar sağlanan bazı avantajlar sonrası AKP’nin ikinci büyük oy deposu haline geldiği inkâr edilemez bir gerçektir. Diğer depoyu yazmaya gerek yok hepiniz biliyorsunuz.
Muhtarlıklarda rağbet çok olunca katılımda fazla oldu.
İkizdere ilçesinde Gürdere ve Çamlık köyü Muhtarlık seçiminde oylar eşit çıktı. Hazırlanan torba ile isim çekilişi yapıldı. Gürdere köyünde 82 oy alan mevcut Muhtar Erdoğan Başhasanoğlu ile Ramazan Baş isimleri torbaya girdi ve mevcut Muhtar Erdoğan Başhasanoğlu seçildi
Çamlık Köyünde 100 er oy alan iki aday Galip Şanda ve Hüseyin Gürbüz isimlerinden Galip Şanda Muhtar seçildi.
Van seçimi sonrası
Van Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için oyların %55,48'ini ve 245.573 oy alan bir partinin adayı birinci sırada tamamladı. Mevcut adayın cezasını çektiği mahkûmiyeti varmış.
Seçime girme hakkı yok idiyse Cezası var ise Yüksek Seçim Kurulu bu şahsın adaylık müracaatını niye kabul etti. Seçim kurulu bu kadar ciddiyetsiz mi, bilgisiz mi?
Adamı seçime sok, sandıktan %55,48 oranında oy alsın sonrasın da senin mazbatanı vermeyiz diyerek yarısı kadar %27,51 oranında oy alan AKP adayına mazbata ver. Devlet böyle ciddiyetsizliği kabul edemez. Saatlerce gösterilen aşırı tepkiler sonrası bu kez daha geri vitese takan Seçim işleri 7 evet 4 hayır oy oranıyla mazbatasını verme kararı almış.
Demokrasi varsa halkın kararına herkes saygı duymalı. Cezası olana da hak ettiği cezayı vererek seçime girmesini yasaklarsın adaylığını kabul etmezsin.
Hukukçu değilim ama verilen karar sonrası iki gündür Van, Hakkâri Yüksekova Batman, Bitlis ve Siirt’te hortlatılan yakıp yıkmalara fırsat verilmemeliydi.
Memlekette Hakimler var
AKP İstanbul Milletvekili ve bir dönemin atanmış İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir CHP milletvekilinin söylediğine göre Gaziosmanpaşa İlçe Seçim Kuruldaki bir kadın hâkimin odasına giriyor. Hâkim 'Buyurun' diyor. Soylu Hâkime ‘Beni gördüğünüzde niye ayağa kalkmadınız?' diyor.Kadın hâkim de diyor ki 'Çünkü ben hakimim'.
Sn. Soylu siz Milletvekilisiniz Devletin sahibi değilsiniz.
Neyse ki hala Cumhuriyet'in böyle hakimleri var.
İŞİN SUYU ÇIKTI
-
Nusret Kebapçı STRATEJİ Mİ YOKSA TESLİMİYET Mİ?
-
Mustafa KABA
TOPLUMSAL YOZLAŞMAYA KARŞI DÜRÜST İNSANLARIN SORUMLULUK ALMASI ŞART.
-
Hasan KARAAHMETOĞLU
Ç.RİZESPOR UZATMADA ALTIN ÜÇ PUAN...
-
Metin TOPÇU
Ne Sordunuz, Ne cevap adınız?
-
Şener Mengene
STRATEJİ ENSTİTÜSÜ'NDEN “GÜÇLÜ TÜRKİYE” İÇİN YENİ NESİL STRATEJİLER
-
Adnan ONAY
FETÖ VE SÜLEYMANCILAR
-
İsmet KÖSOĞLU
TOKİ ve İKİZDERE
-
Fethi Karadeniz
Fındık Toplama Zamanı Geldi
-
Ateş HATİNOĞLU
Anayasal vatandaşlık tanımı değiştirilerek Üniter yapı ve Ulus Devlet ilkelerinden taviz verilecek bir süreci bu millete yaşatmaya kimsenin gücü yetmez
-
Dilek Onay CAN
Bizim cenahın Mottosu neydi? “Fark var,saadet var”
ÇOK OKUNANLAR
-

Geleceğin Yıldızları Çaykurspor Altyapısında Yetişiyor
-

Eski Ardeşen Hastanesinin Yıkımına Başlandı
-

Ali Rıza Demircan: “Türkiye’yi yöneten kadronun pek çoğu benim rahle-i tedrisimden geçti”
-

Rize’de Aranan 54 Şahıs Yakalandı: 31’i Cezaevine Gönderildi
-

Bir Telefon Hem İş Hem Eğlenceyi Destekleyebilir mi?
-

Çaykur Rizespor’da Transfer Bitmedi: Başkan Saruhan Yeni Hamlelerin Sinyalini Verdi
-

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Zehiroğlu Hastanede Tedavi Görüyor
-

Arılar Petekte Türkiye Haritası Oluşturdu
-

Genel Sağlık-İş Rize İl Başkanı Yaylı: “Sağlıkta Hizmet Kalitesinin Artması İçin Sistemin Bütünü Düzeltilmeli”
-

YAPAY ZEKÂYLA FLÖRT ÇILGINLIĞI!















