Bu kampanya sürecinde de yaşanan ve yaşanabilecek eksikler konusunda her yıl olduğu gibi bölgenin ana lokomotifi olan ÇAYKUR günah keçisi ilan ediliyor.
ÇAYKUR bölgedeki en büyük kamu kuruluşu.
Artvin’den Tirebolu’ya kadar 49 yaş çay işleyen, 1 tanede çok modern Paketleme fabrikasına sahip binlerce üretici yanında çalışanıda var.
Siyasetin arka bahçesi gibi her iktidar döneminde geçici, kalıcı işçi ve memur mühendis alma konusunda depo sayılıyor.
2026 yılı Çay kampanyası başladı ÇAYKUR aleyhine vur abalıya şikayetleri ayyuka çıktı.
İşimiz bağcıyı döğmek değil üzüm yemek olmalı.
Sn. Cumhurbaşkanı sayesinde özelleştirilmiyorsa kıymetini bilmeli bölge insanı.
Alım yerlerinde biriken çay üreticinin teslim ettiği ve parasını aldığı çaydır.
Yaş çay üreticimiz şu motorlar çıktıktan sona ipin ucunu kaçırdı dersem abartmıyorum. Bilhassa gurbetten gelen hemşerilerimiz üç beş gün veya 1 hafta içinde çayını toplayarak alım yerine götürüyor sonra çay tamam diyerek geldiği yere gidiyor.
Çaykur sıkışıklık yaşanmaması için keşke kampanyayı sıkışıklık olmayacak şekilde kontenjan uygulayarak başlatsaydı. Tamamen yığılma olduğunda 1 metreyi aşan çay kütlesi çay alım yerlerinde günlerce beklerse elbette çürüyecek.
Çay üreticisine burada önemli görev düşmekte.
Önceki yıllarda yani motorlar çıkmadığı ve kısmen makas ile toplama olduğu zamanlarda bu kadar yığılma olmazdı. Üstelik özel sektörde gündemde yoktu. Şimdi hemen her köyde, ilçede küçük büyük özel çay fabrikaları var bunlarda yaş çay yükünü önemli ölçüde almakta.
Gözden kaçan küçük ama önemli bir detay ise Çaykur alıma yerleri kapasitenin üzerinde çay ile dolduğu için kontenjan uygulandığında üretici ister istemez özel sektöre çayımı al elimde kalmasın diye âdeta yalvarınca o sektörde fırsatı kaçırmayarak 35 değil 28 TL ye kadar fiyattan çay almakta.
Çaycı hemşerilerim kendim ettim kendim buldum diyeceğinize suçu ÇAYKUR’a yüklemeyin.
Kampanya üç beş günde bitmez. Kısa sürede çayı toplayarak sen rahatlarken ÇAYKUR’u sıkıştırdığınızın farkında olmalısız.
Önemli bir velinimetiniz olan ÇAY ama siz bindiğiniz dalı kesiyorsunuz gidişat iyi değil hatırlatayım.
İnce bir detay, bohça açmadan satılan çayın içinde çay olmayan birçok madde olduğunu siz benden iyi biliyorsunuz. Böyle olunca çayda kalitede kalmaz sızlanmayalım.
ÇAY ÜZERİNDEN ÇAYKUR’A VURANLAR
-
Yusuf Polat
Okan Hoca, Leroy Sane inadından vazgeç artık
-
Muazzez Toğrul
Geçişler
-
Mustafa KABA
Hukukun Çelik Çemberi:
-
Metin TOPÇU
Cumhur Başkanımıza Açık Mektup
-
Hasan KARAAHMETOĞLU
Ç.RİZESPOR MİSAFİRHANE OLDU....
-
Gündoğdu YILDIRIM
ŞAMPİYON
-
Nusret Kebapçı Kimlik Tuzağı: Sözde Kürt Sorunu
-
Fethi Karadeniz
ZAFER BİZİM! FİLENİN SULTANLARI AVRUPA’NIN ZİRVESİNDE
-
Adnan ONAY
Devlet kademelerinde kapsamlı atama ve görev değişiklikler yapıldı.
-
Recep Ali AKSOYLU
YAVUZ KÖKTAŞ HOCA KENDİ AYAĞINA SIKTI
ÇOK OKUNANLAR
-

Asım Çillioğlu: “Rize İçin Yeni Bir Sanayi Hamlesi Başlatıyoruz”
-

Tekstil Atölyesinden Sahnelere: Zerya’nın Türkü Yolculuğu
-

Güven Aksoy: “Samsun–Sarp Hızlı Tren Projesi Bölgenin Kaderini Değiştirir”
-

Rizeli Judocular Çanakkale’de Mindere Damga Vurdu.
-

Emrecan Bulut’tan Rizespor’da dikkat çeken performans














