Valiliğimiz ile Belediyemiz dolgu alanında kültürel anlamda güzle bir etkinlik çalışması yaptı.
Çay bardağının bitişiğinde dolgu alanında 40 yazar şairin, 100 ‘ün üzerinde yayınevi ve STK temsilcilerinin katıldığı muhteşem bir çadırda kapsamlı bir kitap fuarı düzenlendi.
Rize’de böyle kapsamlı bir kitap fuarının ilk kez düzenlendiğini söylemek isterim.
23 Şubat-3 Mart tarihleri arasında saat 10.00-20.00 arasında açık bulunan Kitap fuarında Rize’mizde bulunan üniversiteden akademisyen olarak kitap yazan kimsenin olmaması eksiklikti.
Bilim adamının olmadığı etkinlikte RTEÜ öğretim üyesi akademisyenlerin yazdığı kitaplarla satış standıyla temsil edildi.
Üniversitemiz ve Üniversitemiz bünyesinde farklı birimlerindeki.akademisyenler niye davet edilmedi. RTEÜ’nde bilgi birikimini okuyucuya aktaracak akademisyen mi yoktu.
Fuara davet edilmeyen Üniversitemizden bir akademisyenin bana yazdığı kısa notu iletmekte fayda görüyorum. Gönderdiği not aynen şu şekilde’ ’Kitap fuarları kültür hayatımız açısından çok kıymetli hizmetler arasında sayacağımız bir konudur. Fakat davet edilen isimlere baktığımızda çok özensiz davranıldığını görüyoruz.
Devleti güçlendirmenin halkı bilinçlendirmekle yani eğitim ve kültürünü geliştirmekle mümkün olacağı izahtan varestedir. Toplumu yöneten ve kamu kaynaklarını kullanan kurumlarımız din, kültür, tarih alanında halkı yönlendiren ve onlara tavsiye eder konumundadır. Dolayısıyla bu konuların sahih, estetik ve derinlikli hassasiyetlere dikkat ederek hazırlanması elzemdir. Kültürel iktidar olarak da ifade edilen bu meselenin nitelikli ve özenli bir programla yürütülmesi gerekmektedir.
Ne yazık ki belediyenin fuar programı vesilesiyle davet ettiği isimlerde bu hususlar dikkate alınmamıştır. Popüler olana ve piyasaya veya başka saiklere teslim olunmuş görülmektedir.
RTEÜ İlahiyat Fakültesinde konunun uzmanı birçok İlahiyatçı hoca varken dini bilgiyi Nihat Hatipoğlu’ndan, tarihi de sorunlu görüşlerinin yanında İstiklal şairimiz Mehmet Akif’e haksız ithamlar yapan Ahmet Şimşirgil konuşturularak öğrenmemiz tavsiye ediyor. Bunun dışındaki isimleri saymak istemiyorum.
Üniversitemizde İlahiyat, Tarih, Edebiyat, Eğitim Fakültelerimizden birçok hocamızın kendi alanlarında ülke çapında yetkin ve halka yönelik de eserleri olan bir ismin davet edilememesi de ayrıca üzerinde durulması gerekmektedir.
Bu yıl ne kadar tadil edilebilir bilemiyorum. Ancak önümüzdeki yıllar için başta Üniversiteden yardım alınması ve istişare edilmesi kamu kaynaklarının verimli kullanılmasına ve insanlara rol model olabilecek kişilerle tanıştırılmasına yardımcı olunabileceği kanaatindeyim. Bu vesileyle yetkililere konuyu açma ve hatırlatmalarda bulunma noktasında gayretlerinizi istirham ederim.’’
Bende yazar çizer takımı listesine baktım, listede 40 isim var. Benim de basılı kitabım ve Zümrüt Gazetesinin Başyazarı ve köşe yazarı olarak birçok internet sitesinde yazı yazdığım halde listede bana yer verilmeyişini yadırgadım. Listeyi kim hazırladı bilmiyorum ama Rize’yi bilmedikleri eksiklikten belli oluyor.
KİTAP FUARINDA GÖZE BATAN
-
Metin TOPÇU
Asıl Ders Alındı mı?
-
İsmet KÖSOĞLU
RTSO SEÇİMİNE DOĞRU
-
Hüseyin TERZİ
BAYRAM DEĞİL, SEYRAN DEĞİL BU İSTİFA NEREDEN ÇIKTI?
-
Gündoğdu YILDIRIM
NUTUK
-
Nusret Kebapçı KURTULUŞ SAVAŞI’NDAN KURTULMAK…
-
Ceyhun KALENDER
Rize'nin Gençleri Çaydan Uzaklaşırken…
-
Bayram Arif TURAN
Güle Güle Rizede çalışkan CHP Örgütü.
-
Yasemin ÖZÇELİK
Bir Sigara Verir misin?
-
Muazzez Toğrul
Gösteri Sanatı Tiyatro
-
Aydın MERTAYAK
Akıntıya Karşı Yüzmeyi Öğreten Balık
-

TUĞÇE ENGİN'DEN ÇOK KONUŞULACAK MAGAZİN PROJESİ!
-

Rize'de Galerici Esnafı Ayakta: "Yıllardır Verilen Sözler Tutulmadı, Artık Çözüm İstiyoruz"
-

Rize ASKF Başkanı Ali Çelik: "Rize Futbolu Başarılarla Dolu Bir Sezonu Geride Bıraktı"
-

21 Temmuzda Arıcılık Ve Likapa Semineri Yapılacak
-

Çamlıhemşin'in Acı Kaybı: Türkiye'nin Efsane Savcılarından Mehmet Yaşar Hacıoğlu Hayatını Kaybetti
-

DEVA Partisi Rize İl Başkanı Korkmaz: "Gerçek İtibar Vatandaşın Yaşam Kalitesiyle Ölçülür"
-

Nurçay'da iddialara cevap
-

Babacan’dan NATO Zirvesi sonrası iktidara çağrı: Şimdi sıra kendi vatandaşına hizmette
-

Erdal Beşikçioğlu neden hedefte?
-

Erdoğan'ın hukuk danışmanından Çankaya operasyonu sonrası dikkat çeken paylaşım: Siyasi amaçla...
-

Rizeli Milli Karateci Hüseyin Kabil Akdeniz Şampiyonu Oldu
-

Tüm Çay-İş Sendikası'nda Yeni Dönem: Kadın ve Gençlik Kollarına Atamalar Yapıldı
-

İslampaşa Mahallesi'nde Yurt Projesine Tepki: Mahalle Sakinlerinden Belediye'ye Dilekçe
-

HİLAL GÜR KOLAY TÜKETİLEN ŞARKILAR YAPMIYORUM
-

BODRUM'DA TİYATROYA HÜCUM! "RUS GELİN" TATİLCİLERİ SAHNEYE KİLİTLEDİ














