Rize’mizin nadide mesire yerlerinden biri olan Andon (küçük çayır) köyündeki içmeler, önce sağlığa zararlı diye kapatılmak istenmiş, bu olmayınca çevre düzenlemesi bahanesi ile suyun kaynağı zayıflatılmış ve tadı da bozulmuştur.
Son ziyaretimde suyun debisinin çok azaldığını, tadının da eski tat olmadığına şahit oldum. Bunun üzerine tesisin yaklaşık 200 metre aşağısında bulunan kaynağı sordum tesis sahiplerine. Orası kayboldu dediler. İkna olmadım, gittim kaynağı aradım, buldum. Dere yatağı eşilmiş, derinleştirilmiş, kaynağı bir kolu derenin içinde kalmış. Diğeri kayadan çıkıyor ve debisi yukarıdaki sudan çok fazla. Bu kaynak da taşlarla kapatılmış. Üstelik buraya giden yol da ortadan kaldırılmış, kaynağa ulaşmak adeta engellenmiştir.
Her iki kaynaktan pet şişelerimi doldurdum, getirip buz dolanına koydum. Üç gün sonra sulara baktığımda çevre düzenlemesi yapılan eski kaynaktan aldığım sular renk değiştirmiş, sararmış ve tadı da bozulmuştu. Aşağıdan, yanı bana göre bilinçli bir şekilde kapatılan kaynaktan aldığım su berraklığından ve tadından hiçbir şey kaybetmemişti.
Şimdi soruyorum;
Bu güzel mesire yerimizi birileri pasifize etmek, yok etmek için düzenleme bahanesi ile suyun debisini ve tadını mı bozdu? Ve o birileri aynı suyun daha gür ve daha sert olan diğer kaynağını yok etmek için oraya giden yolu yıkmış, kaynağın üzerini taşlarla kapatmış olabilir mi?
İlgililerin dikkatine!
ANDON
-
İsmet KÖSOĞLU
LOJİSTİK ÖNEMLİ, YOLU DAHA ÖNEMLİ
-
Recep Ali AKSOYLU
AYDER’DEN DÖNÜŞÜ İSVİÇRE DEN TEK BİR FARKINIZ VAR DEYİP ARDINDAN DA UYARMIŞTI!
-
Mustafa KABA
ATA GENLERİNDE VAR OLAN GİZİL GÜCÜNÜN ŞİFRESİNİ ÇÖZ, AÇIĞA ve ALÇAKLARA VUR !...
-
Metin TOPÇU
Rize İçin Kurulan Hayaller
-
Muazzez Toğrul
HAYAT MÜCADELE ETMEKTİR
-
Rıfat SERDAROĞLU
TAKİP KOORDİNASYON UYGULAMA KURULU
-
Fethi Karadeniz
Hayatımın Deklanşöründen Geçenler
-
Aydın MERTAYAK
Kalkandere’de Eğitimin Gönül Mayası
-
Gündoğdu YILDIRIM
YAŞ ALMAK
-
Nusret Kebapçı STRATEJİ Mİ YOKSA TESLİMİYET Mİ?
ÇOK OKUNANLAR
-

DT. MELEK KAZANÇ: SAĞLIKLI GÜLÜŞLERDEN ÖZGÜVENE UZANAN BİR BAŞARI HİKÂYESİ
-

Uzmanından ailelere uyarı... “Büyüyünce düzelir” diye beklemeyin
-

Rize'de kafes balıkçılığı projesine karşı nöbet... Zafer Partili Aslan’dan Rize balıkçı köyü çağrısı
-

Şampiyonada Karakucak Güreşleri Heyecanı
-

İyidere’de Yeni Işıklandırmalarla İlçenin Gece Görünümü Değişiyor
-

Çaykur Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi Zehiroğlu Hastanede Tedavi Görüyor
-

UFUK ÖZKAN’LI “AHVAL: KARANLIĞIN ESİRİ” İÇİN GERİ SAYIM
-

Rize’de Yeni Kiracı Kiraları Türkiye Zirvesinde: Yıllık Artış Yüzde 35
-

CHP’de Nurdan Ardal İçin Vefa Adımı: Portresi Merkez İlçe Odasına Asıldı
-

TUĞBA ECE YÖRÜK: “GÖNÜL HESABIMI BÜYÜTÜYORUM”















