Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
17 MART Salı 18:13

ANDON

Kemal Gündoğdu
Kemal Gündoğdu
Giriş Tarihi : 14-06-2024 10:41

Rize’mizin nadide mesire yerlerinden biri olan Andon (küçük çayır) köyündeki içmeler, önce sağlığa zararlı diye kapatılmak istenmiş, bu olmayınca çevre düzenlemesi bahanesi ile suyun kaynağı zayıflatılmış ve tadı da bozulmuştur. 
Son ziyaretimde suyun debisinin çok azaldığını, tadının da eski tat olmadığına şahit oldum. Bunun üzerine tesisin yaklaşık 200 metre aşağısında bulunan kaynağı sordum tesis sahiplerine. Orası kayboldu  dediler. İkna olmadım, gittim kaynağı aradım, buldum. Dere yatağı eşilmiş, derinleştirilmiş, kaynağı bir kolu derenin içinde kalmış. Diğeri kayadan çıkıyor ve debisi yukarıdaki sudan çok fazla. Bu kaynak da taşlarla kapatılmış. Üstelik buraya giden yol da ortadan kaldırılmış, kaynağa ulaşmak adeta engellenmiştir.
Her iki kaynaktan pet şişelerimi doldurdum, getirip buz dolanına koydum. Üç gün sonra sulara baktığımda çevre düzenlemesi yapılan eski kaynaktan aldığım sular renk değiştirmiş, sararmış ve tadı da bozulmuştu. Aşağıdan, yanı bana göre bilinçli bir şekilde kapatılan kaynaktan aldığım su berraklığından ve tadından hiçbir şey kaybetmemişti.
Şimdi soruyorum;
Bu güzel mesire yerimizi birileri pasifize etmek, yok etmek için düzenleme bahanesi ile suyun debisini ve tadını mı bozdu? Ve o birileri aynı suyun daha gür ve daha sert olan diğer kaynağını yok etmek için oraya giden yolu yıkmış, kaynağın üzerini taşlarla kapatmış olabilir mi?
İlgililerin dikkatine!

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar