Sabırla Rize Artvin hava limanı verilerinin açıklanmasını bekledim. Bugün Ocak 2025 ayının 9’u. Veriler açıklandı.
Rize’den İstanbul’a giden heyetin, sonrasında Rize’ye gelip kamuoyunu yatıştırma operasyonu 2026 yılında ne getirir, ne götürür bekleyip göreceğiz. Açık bir şekilde Rizeli başka hava limanlarından uçmaya zorlanıyor. Bu resmen belli oluyor. Rize Artvin hava limanı potansiyel yolcularının tahsis edilemeyen ve yüz 1-2 ile kaybettiği seferleri konulsa durum çok farklı olacaktı.
2024-2025 Rakamları
Rize-Artvin 2024 toplam yolcu 1.097.828, 2025 yolcu 1.159.877 kişi olarak gerçekleşti.
2024 yılında Rize Artvin hava limanı 18. sırada iken, 2025 yılında 58 hava limanı arasında Rize Artvin hava limanı 19. sıraya geriledi.
Rize Artvin Hava limanı 2024 yılında 7200 uçakla 58 hava limanı arasında 15. sırada iken, 2025 yılında 7466 uçakla 14. Sıraya yükseldi.
Rakamların Bize Anlattığı
2025 yılında 2024’e göre 266 uçak daha fazla hava limanımızı kullanmasına rağmen yolcularda bu artış gözlenmedi. Önceki yazımda dile getirdiğim blokaj bu sayıları sağlamış oldu. 17 Ekim saat 20’de seyahatim Allah’ın bir Lütfü olarak bana rast geldi. Boing tipi eski uçak kanat üstünde geriye doğru uçağın tek bir koltuğu boş değildi. Kanat üstünden kokpite kadar bir tek yolcu yoktu. Açık blokajdı bu!
Uçak sayılarının fazla olmasına rağmen taşıdığı yolcu sayısı azdı. Bütün verileri yanıltmak için yapılan akıl almaz bir oyundu. Bu şekilde blokaj uygulanan kaç uçak vardı, Allah bilir!
Sonuç Değişmeyecek
Ankara’yı Rize’ye taşısanız ne yazar! Rakamlar ortada. Rast geldiğimiz durum ortada. Rize Artvin hava limanı doluluk oranları % 81, malum hava limanının doluluk oranları 85. Vallahi yalan billahi yalan. O rakamlar üzerinde at oynatılıyor!
Hava limanları Zarar Ediyor
Evet doğrudur. Rize Artvin hava limanı dışında kalan 39 hava limanı zarar ediyor. Bu iddia değil gerçektir. Kıt kanaat elde ettiğim ve yorumladığım rakamlar bu durumu açıklıyor.
Bu kafalar İstatistik cehennemine çevirdiler ülkeyi. Kimse rakamlara inanmıyor, güvenmiyor. Sebebi açık hile yapan bu mantıktır!
2026 için 10 sefer tahsis edeceğini söyleyen bu mantığa nasıl inanalım. Güven vermiyorlar ki! Uçağın yarısına bir tek yolcu almayan mantık bu ülkeye, bu düzene ihanet ediyor. Açık ve net söylüyorum bu ihanettir.
Rize Adına Ne Yaptın?
Gerçekleri yazdığımız için akl-ı evveller Rize’yi, hava limanımızı eleştirmeyin manasında sözler sarf etmiş. Yani “hep şikayet etmeyin” diyor. Biz sustuğumuzda Rize kaybetti. Konuştuğumuzda imanına, kitabına, cezalar ödedim cebimden. Kırk yılda bir yumurta yaptın zorlanarak. Büyük ceza yedin, cezayı bir kurum ödedi!
Barı ahkam kesme. Bari sus ta kurumlarımız zarar etmesin. Biz yazmaya devam edeceğiz ta ki, Rize Erzurum yolu yapılana kadar, hava limanımıza uygun seferler konulana kadar yazacağız.
Dilerim 2026 beklentilerimizi karşılar ve yaşananlar geriye kalmış olur.
Baki selam ve dua ile
Metin TOPÇU
Rize Artvin Hava limanı Yerinde Saydı
-
Muazzez Toğrul
ZAMANA DUR DEMEK OLMAZ
-
Recep Ali AKSOYLU
FİYATLANDIRMADA ÖLÇÜYÜ KAÇIRAN İŞLETMELER
-
Aydın MERTAYAK
Boynundaki Çıngırağın Sesini Duyuyor musun, Ey İnsan?
-
İsmet KÖSOĞLU
Lojistik Unutuldu Mu?
-
Mehmet Emin TOPRAK
7 AYDIR SESSİZLİK… KAMUOYU ARTIK CEVAP BEKLİYOR!
-
Metin TOPÇU
RAYLAR SADECE TREN TAŞIMAZ
-
Nusret Kebapçı CHP Ve Yeni Parti’nin Asıl Sorunu…
-
Muhammet UZUN HAZİNE YARDIMI TARTIŞMASININ SATIR ARALARI: YENİ BİR SİYASİ DENKLEM Mİ KURULUYOR?
-
Fatih Sultan KAR
RİZE VE BEN
-
Abdullah UZUN
Yaş Çay Alım Politikalarında Kısa Sürede Dikkat Çeken Değişim
ÇOK OKUNANLAR
-

Bağımsız Milletvekili Adayı Kenan İslamoğlu: "Rize Bana Bir İnsan Mektebi Oldu"
-

HİLAL GÜR, MÜZİKTE YARAYI SAKLAYAMAZSINIZ
-

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar: "Toprağını Kaybeden Geleceğini Kaybeder"
-

Tıbbi Sekreterlerin Fazla Mesai Mağduriyeti Gündemde
-

Salarha Deresi'nde Su Kaybı Endişesi: HES'ler ve Ekosistem Tartışması Yeniden Gündemde
-

Öksüz: "CHP'den Ayrılmıyorum, Mücadelemi Partimde Sürdüreceğim"
-

Rize-İkizdere Karayolunda Delik Meydana Gelince Köylüler Ağaç Dikerek Tedbir Aldı
-

GÖZDE DEMİRBİLEK, SAHNELERİN ALBÜMSÜZ ASSOLİSTİ
-

MÜKERREM MÜGE ONAYDIN'DAN SAĞLIKTA SES GETİRECEK HAMLE!
-

Rize Barosu'ndan Soruşturma Haberlerine İlişkin Açıklama: "Asılsız İddialara Karşı Hukuki Süreç Başlatılacak"














