Trabzon’ a yeni Havalimanı, Trabzon’a Yeni Çevre Yolu, Trabzon’a Raylı Sistem. Ordu Olay Gazetesinin manşet haberi “ Bakan Hep Trabzon’a Bakıyor” !
Ordu Giresun Hava limanına üst düzey ihtiyaç olmasına rağmen konmayan seferlerden uçuş imkanı bunulmayan yolcular Trabzon hava limanına yönlendiriliyor. Rize Artvin hava limanına dolu uçaklar nedeniyle yer bulamayan yaklaşık 1.500 bin yolcu Trabzon hava limanından uçmak zorunda kalıyor. Ordu ve Giresun, Rize Artvin Hava limanı yolcuları Trabzon hava limanında suni bir yolcu trafiği oluşturuyor. Trabzonlu ulaştırma bakanı da hemen kolları sıvıyor, yeni bir hava limanı müjdesi veriyor Trabzon’a! Ordu-Giresun ve Rize Artvin yolcularını ayak oyunları ile çalınmasa, yeterli seferleri koysalar, sıttım sene Trabzon’a hava limanına gerek olmadığı gün gibi aşikâr olacaktır!
Fakat ne mümkün? Plan tıktır tıkır işliyor, Trabzon’ hava limanı acil ihtiyaç gibi gösteriliyor. Benim devletim Gümüşhane Bayburt hava limanını devreye almıyor yıllardır. Neden? Çok basit. Yolcular Trabzon hava limanını uçuracak ve yepyeni bir hava limanı ihtiyacı hasıl olacak ya! Açmazlar. Devletin nasılsa çok parası var. Hatta harcayacak yer arıyor sayın sadece Trabzon’a bakan!
Sadece Trabzon’a bakan olan Sayın Uraloğlu biten Tanjant yoluna bir yeni çevre yolu daha eklemek için harekete geçiyor. Bu devletin çok parası var ya, bozdurup bozdurup Trabzon’a pompalıyor Trabzonlu bakan! Milyarlar Trabzon’a kurban olsun!
Bitmedi… 32 kilometrelik raylı sitem. Ne demek? Mesele Trabzon’sa can feda, hemen projeler hazırlanıyor ve Akçaabat’tan Yomra’ya raylı sistem devreye sokulmak isteniyor. Ordu büyük şehir! Ordu’nun eksikleri saymakla bitmez. Fakat her yol Trabzon’a çıkmak zorunda!
Sırada Karadeniz’e Tren yolu var gibi gösteriliyor bir yandan. Öyle ya koskoca bir bölgede tek kilometre demiryolu yokken Trabzon’a raylı sistem. Bu devlette istemediğiniz kadar para var ya’. Harca harca bitmez!
Samsun’un, Ordu’nun Giresun’un, Rize’nin, Artvin’in, Gümüşhane’nin, Bayburt’un milletvekilleri yok mu? Sahi ne iş yaparlar? Neden altyapı yatırımlarından aslan payını Trabzon’a ayıran, kayıran, kaytaran bu bakana topluca itiraz etmezler? Neden Cumhurbaşkanına şikâyet etmezler?
Haksızlık yapmayalım. Cumhurbaşkanımız da olayın farkında aslında. Rize’de bir cümlesi çok dikkatimi çekmişti. “Ulaştırma bakanı burada. Onun gözünün içine bakarak diyorum; Samsun Sarp, Samsun Ordu Giresun, Trabzon, Rize, Artvin illerini Hızlı trenle buluşturacağız, bu projeyi yapacağız”” demedi mi?
Ne oldu? Reisimiz ulaştırma bakanının gözünün içine bakarak sarf ettiği emri Trabzonlu bakan kulak arkası etti. Samsun Sarp için tek bir adım atmadı. Ki, Çorum Samsun hattı hala ihale edilmedi. Edilse bile 2-3 sene sürer diyor Trabzon Bakanı!
Hükümetleri deviren kendi atadıklarıdır her zaman. Müdür olur, Daire başkanı olur, Genel Müdür olur, Bakan olur ve yakar alimallah!
Böylesine büyük adaletsizliğin yaşandığı yerde halkın bunu görmesi ve tepki vermesi kaçınılmaz olduğu biline biline, yukarıda sıraladığımız olumsuzluklar yaşanmaya devam ediyor.
Samsun Sarp Demiryolunu Doğu Karadeniz’in kaderidir. Kaderimizle oynayanların kaderi de bu halkın elindedir!
Unutmayın, bütün yaşananlar not ediliyor ve haykırıyoruz “Demir Yolmu istiyorum”!
Bakı selam ve dua ile…
7.08.2025
Demir Yolumu İstiyorum (4)
-
Muazzez Toğrul
ZAMANA DUR DEMEK OLMAZ
-
Recep Ali AKSOYLU
FİYATLANDIRMADA ÖLÇÜYÜ KAÇIRAN İŞLETMELER
-
Aydın MERTAYAK
Boynundaki Çıngırağın Sesini Duyuyor musun, Ey İnsan?
-
İsmet KÖSOĞLU
Lojistik Unutuldu Mu?
-
Mehmet Emin TOPRAK
7 AYDIR SESSİZLİK… KAMUOYU ARTIK CEVAP BEKLİYOR!
-
Metin TOPÇU
RAYLAR SADECE TREN TAŞIMAZ
-
Nusret Kebapçı CHP Ve Yeni Parti’nin Asıl Sorunu…
-
Muhammet UZUN HAZİNE YARDIMI TARTIŞMASININ SATIR ARALARI: YENİ BİR SİYASİ DENKLEM Mİ KURULUYOR?
-
Fatih Sultan KAR
RİZE VE BEN
-
Abdullah UZUN
Yaş Çay Alım Politikalarında Kısa Sürede Dikkat Çeken Değişim
ÇOK OKUNANLAR
-

Bağımsız Milletvekili Adayı Kenan İslamoğlu: "Rize Bana Bir İnsan Mektebi Oldu"
-

HİLAL GÜR, MÜZİKTE YARAYI SAKLAYAMAZSINIZ
-

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar: "Toprağını Kaybeden Geleceğini Kaybeder"
-

Tıbbi Sekreterlerin Fazla Mesai Mağduriyeti Gündemde
-

Salarha Deresi'nde Su Kaybı Endişesi: HES'ler ve Ekosistem Tartışması Yeniden Gündemde
-

Öksüz: "CHP'den Ayrılmıyorum, Mücadelemi Partimde Sürdüreceğim"
-

Rize-İkizdere Karayolunda Delik Meydana Gelince Köylüler Ağaç Dikerek Tedbir Aldı
-

GÖZDE DEMİRBİLEK, SAHNELERİN ALBÜMSÜZ ASSOLİSTİ
-

MÜKERREM MÜGE ONAYDIN'DAN SAĞLIKTA SES GETİRECEK HAMLE!
-

Rize Barosu'ndan Soruşturma Haberlerine İlişkin Açıklama: "Asılsız İddialara Karşı Hukuki Süreç Başlatılacak"














