Nedir bu acele? Ecele gidenlerin hezeyanı mı, ihanet mi anlamadım gitti! Ulaştırma bakanı
Trabzon’a 10 milyon kapasiteli yeni bir dev hava limanı ihalesinin yapıldığını, temeli atma aşmasına geldiklerini açıkladı. Toplam bedeli yanılmıyorsam 15 milyar. Yani eski parayla 15 katrilyon.
Böylesine bir paranın harcanmasının gerekçelerine bir bakalım.
Trabzon’a yeni bir hava limanı ihtiyaç mı?
2025 Aralık ayı itibariyle Trabzon hava limanını kullanan yolcu miktarı 3.873.979. Trabzon Hava limanının kapasitesi 4 milyon. Rakamlar doğru ise bu miktar kapasiteye ulaşan hava limanı yenilenmesi gerekir.
Şimdi yıllar içinde Ordu Giresun-Rize Artvin hava limanına yapılan engellemelere bir bakalım. Açık ve net bir şekilde bu iki hava limanına yapılanlara değinelim.
Bir kere Rize-Artvin hava limanını kullanması gereken 1.000.000 yolcu, gerek sefer azlığı, saatlerinin uygun olmaması, gerek biletlerin en yakın hava limanına göre pahalı olması nedeniyle Trabzon hava limanını tercih ediyor. Ailece yapılan yolculuklarda bilet farkı bazen 3 bin, bazen 5 bin TL dir.
Trabzon hava limanımızı kullanan Rize Artvin yolcularını düşersek geriye 2.873.979 yolcu kalıyor. Ordu Giresun hava limanını kullanması gereken ve çeşitli engellemelerle Trabzon hava limanını kullanan yolcu sayısı en az 500.000. Trabzon hava limanı düştü mü 2.300 bine!
Açılmayan Bayburt hava limanını, Gümüşhane hava limanını 100.000 yolcu kullansa Trabzon hava limanı yolcu miktarı 2.200.000 düşüyor. Kapasite yukarıda bahsettim 4 milyon. Ve ihtiyaç yok. Bu net.
Devletimiz Ne Kadar Zengin
Yukarıda saydığım ve kısa bir araştırmadan sonra tespit ettiğim, yetkililerin hile yapmadan gerçek bir araştırma yapsa ulaşacağı netice bu. Çünkü Rize Artvin hava limanı verilerini düşük göstermek için yolculuğum da uçağın tam yarısının boş olduğunu, biletlerinin satışa kapatıldığının bizzat şahidiyim.
17 Ekim 2025 Rize Sabiha Gökçen – İstanbul yolculuğumda Boing tibi A Jet uçağında yaşadım bu durumu.
Yeni hava limanına harcanacak para eski paramızla 15 katrilyon!
Emekline dokuz doğurarak para ver! Bir çok acil yatırımı para yok diye ertele! Diğer yanda yalan yanlış rakamlarla milletin 15 katrilyonunu gözünü kırpmadan harca!
Trabzon bizim Göz bebeğimiz
Gerçekleri yazdım her platformda beni Trabzon düşmanlığı ile yaftalayanları biliyorum. Trabzon’da bir elit tabaka var. Sporda, sanayide, turizmde bürokraside ve hemen hemen bütün alanlarda Trabzon’un kaymağını yiyen bir avuç elit tabaka! Etrafında illeri yok sayan, onların hak ve çıkarlarını gözünü kırpmadan yiyen bitiren bir güruh!
Benim isyanım onlaradır.
Trabzon’da yüzbinlerce, Türkiye’de milyonlarca cefakâr Trabzonlu vatandaşım başım gözüm üstünedir. Hayatımda en samimi olduğum insanların arasında bir sürü Trabzonlu saygı duyduğum değerli insanlar vardır. Hısımlarım, akrabalarım vardır.
Trabzonlu vatanını, milletini canından çok seven insanlarımla o elit tabakayı bir tutmam. Asla.
Bu devlet 20 milyon insanını açlık sınırında tutarken bu şekilde paramı harcayamaz, 15 milyarı çöp edemez!
Ederse, bunun hem ahlakı, hem siyasi bedeli olacaktır.
Baki selam ve dua ile.
Bu Memleket Düzelmez
-
Muazzez Toğrul
ZAMANA DUR DEMEK OLMAZ
-
Recep Ali AKSOYLU
FİYATLANDIRMADA ÖLÇÜYÜ KAÇIRAN İŞLETMELER
-
Aydın MERTAYAK
Boynundaki Çıngırağın Sesini Duyuyor musun, Ey İnsan?
-
İsmet KÖSOĞLU
Lojistik Unutuldu Mu?
-
Mehmet Emin TOPRAK
7 AYDIR SESSİZLİK… KAMUOYU ARTIK CEVAP BEKLİYOR!
-
Metin TOPÇU
RAYLAR SADECE TREN TAŞIMAZ
-
Nusret Kebapçı CHP Ve Yeni Parti’nin Asıl Sorunu…
-
Muhammet UZUN HAZİNE YARDIMI TARTIŞMASININ SATIR ARALARI: YENİ BİR SİYASİ DENKLEM Mİ KURULUYOR?
-
Fatih Sultan KAR
RİZE VE BEN
-
Abdullah UZUN
Yaş Çay Alım Politikalarında Kısa Sürede Dikkat Çeken Değişim
ÇOK OKUNANLAR
-

Bağımsız Milletvekili Adayı Kenan İslamoğlu: "Rize Bana Bir İnsan Mektebi Oldu"
-

HİLAL GÜR, MÜZİKTE YARAYI SAKLAYAMAZSINIZ
-

Saadet Partisi Rize İl Başkanı Muhammet Kaçar: "Toprağını Kaybeden Geleceğini Kaybeder"
-

Tıbbi Sekreterlerin Fazla Mesai Mağduriyeti Gündemde
-

Salarha Deresi'nde Su Kaybı Endişesi: HES'ler ve Ekosistem Tartışması Yeniden Gündemde
-

Öksüz: "CHP'den Ayrılmıyorum, Mücadelemi Partimde Sürdüreceğim"
-

Rize-İkizdere Karayolunda Delik Meydana Gelince Köylüler Ağaç Dikerek Tedbir Aldı
-

GÖZDE DEMİRBİLEK, SAHNELERİN ALBÜMSÜZ ASSOLİSTİ
-

MÜKERREM MÜGE ONAYDIN'DAN SAĞLIKTA SES GETİRECEK HAMLE!
-

Rize Barosu'ndan Soruşturma Haberlerine İlişkin Açıklama: "Asılsız İddialara Karşı Hukuki Süreç Başlatılacak"














