İsrail ve İran arasındaki sözde çatışmalar gerçek bir hal aldı. Genellikle daha geniş bir bölgesel çekişmenin parçası gibi. Bu yüzden, saldırılar genellikle İran'ın müttefikleri ve bölgesel etkisi üzerinden, dolaylı yollarla yürütülüyordu. Bu savaş halini almasa da, tırmanan gerilimler ve saldırılar önemli bir konu olmaya devam ediyor.
İsrail, İran'a 200 savaş jetiyle saldırdı. İran'dan İsrail'e yüzlerce kamikaze İHA gitti, İsrailliler sığınaklarda. İran'ın üst düzey komutanları ve bilim insanları öldürüldü. İran Tel Aviv'e misilleme saldırısı başlattı.
İsrail’in demir Kubbesini aşan İran Füzeleri İsrail’in batıdan yardım istemesine sebep oldu. Gafil avlanan İran toparlandı ve İsrail’i füze yağmuruna tuttu, önemli zararlar verdi. Bu duruma sevinmedim desem yalan olur.
Bu noktada bir önemli tespit yapacağım. ABD, 50 eyalet ve başkent Washington'dan oluşan federal bir cumhuriyet olarak bilinir. Unutulan şey İsrail ABD’nin 51. eyaleti olduğudur. İran’ın hesap edemediği durum budur.
“Siyonist rejimi yeneceğiz” diyen İran Mollaları bunun farkında mı acaba?
İsrail’de yaşayan Yahudi nüfustan fazlası ABD’dir. Bütün dünyada ekonomik faaliyetleri ABD’deki Yahudiler elinde bulundurmaktadır. Buna medyayı eklediğiniz zaman dünyayı yönetenlerin Yahudiler olduğu gerçeği ile karşı karşıya kalırsınız.
ABD’nin bir eyaletine karşı vereceğiniz savaşta başarı sansı şimdilik yoktur. İran çok eski tarihlerinden beri Müslüman olmayan bir devlete karşı ilk defa bir savaşa girişiyor. Bütün savaşlarını Müslümanlara karşı yapmıştır.
Humeyni Fransa’da uzun yıllar yetiştirildikten sonra İran’a gönderilmiş ve 50 yıldır Batının çıkarları doğrultusunda savaşmaktadır. Suriye’de, Irak’ta, Yemen’de, Lübnan’da, Afganistan’da, hasılı bütün savaşlarında Müslümanların kanı akıtmaktadır.
İran halkını değil fakat yönetenleri bu ağır vebali taşımaktadırlar. Zulmü arşa çıkarmıştır İran. O nedenle de bunun ceremesini ödemektedir.
İsrail ile olan bu kapışmada her hal ve şartta İran halkının yanındayım. Fakat yakın zamanın tanığı olduğumuz Suriye’de Müslümanlar Şia’nin acımasız katliamlarına maruz kalmışlardır. ABD Kasım Süleymani’yi öldürdüğünde acımamıştım. Yüz binlerce Müslüman’ın kanı vardı üzerinde.
Mollalar’ın burnu kırılsın elbette ama İsrail tarafından değil. Müslüman halka yaptığı zulmün karşılığını alsın elbette!
Gördüğünüz gibi ikilemler içindeyim. Hep Müslüman halklarla savaşan İran’ın yönetenlerin yanında olamam. Orada yaşayan 40 milyondan fazla Türk’e rağmen böyle düşünüyorum.
Dünyanın önemli bir petrol ve doğal gaz zengini bu ülkenin halkın yönetime gelmesi ile ve Müslümanlarla uğraşmayı bırakmasıyla türlü belalardan kurtulabileceği kanaatini taşıyorum.
Bakı selam ve dua ile…
İRAN KİMİNLE SAVAŞIYOR
-
İsmet KÖSOĞLU
TRT’DEN REZALET ve TOPRAK AĞASI KÜRT
-
Gündoğdu YILDIRIM
LGS
-
Nusret Kebapçı SAHİ NE OLDU BİZE…
-
Aydın MERTAYAK
Aslanın Kuyruğu ile Oynanmaz
-
Metin TOPÇU
42 YIL UNUTULMAYAN ARKADAŞLIK
-
Muazzez Toğrul
YAZAR DEYİP GEÇMEYELİM
-
Muhammet UZUN Adalet Mülkün Temelidir; Peki Temel Sağlam mı?
-
Bayram Arif TURAN
Sanayıcıler ,Ah Almayın ah mustahsılın Ahi tutacak.
-
Fatih Sultan KAR
ÇAY GELDİ RİZE ŞEN OLDU
-
Adnan ONAY
ÇAYIMIZI TAHTINDAN İNDİRMEYE ÇALIŞANLAR
ÇOK OKUNANLAR
-

ÇAYKUR Genel Müdürü Alim: "Stevia Rize'de Yetişmiyor, Fabrikayı Çalıştırmak En Büyük Arzumuz"
-

Çaykur Rizespor'da Gözler Taha Şahin'de! Süper Lig Devleri ve Avrupa Kulüpleri Takipte
-

CHP Parti Meclisi Üyesi Ecevit Keleş’ten Babalar Günü Mesajı
-

Uzmandan Çay Üreticilerine Uyarı: Kimyasal İlaç Kullanmayın
-

Trabzon'da İki Meslek Lisesinden Sanat ve Kültür Dolu Yıl Sonu Etkinliği
-

Çaykur Rizespor Sol Bek Transferinde Sona Yaklaştı! Hedef Zakaria Ariss
-

Polis Memuru Sergen Berkay Yılmaz'ın Yeni Görev Yeri Trabzon Oldu
-

İl Müdürü Öztürk: "Rize, Sporda Nüfusuna Göre Türkiye'nin En Başarılı İllerinden Biri"
-

Eski Siyasetçi Zeki Mayı: "Gençliğin Siyaset ve Sivil Toplumdaki Etkisi Eskiye Göre Zayıfladı"
-

Sivrikaya Dağ Evleri Sizi Bekliyor














