Somali Ulusal Ordusu’nda dikkat çeken bir atama gerçekleşti. Türkiye’de askeri eğitim alan Tuğgeneral İbrahim Muhammed Mahmud, Somali Milli Ordusu’nun yeni komutanı olarak görevlendirildi. Türkiye’de eğitim gören Mahmud’un, yeni dönemde ordunun yeniden yapılanma sürecinde aktif rol üstlenmesi bekleniyor. Bu atama, iki ülke arasındaki stratejik bağların güçlendiğini gösteren önemli bir gelişme olarak öne çıkıyor.
Bilindiği gibi Türkiye Somali’de önemli işlere imza atmış durumda. Somalı uzay merkezi, terörle mücadelede verdiğimiz destekler, yeni petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde deniz kuvvetlerimiz ve Ordumuzun önemli çalışmaları var.
Bu anlamda Libya’da da benzer girişimlerini sürdüren ülkemiz bölgesel değil küresel bir aktör olma yolunda hızlı adımlar atıyor.
Nijerya Hava Kuvvetleri (NAF), Türkiye’ye gerçekleştirilen üst düzey ziyaretin ardından operasyonel kapasitelerinde devrim niteliğinde bir dönemin başladığını duyurdu. Terör ve silahlı çetelerle mücadelede Türk savunma sanayii ürünlerinin kritik rol oynayacağını belirten Nijeryalı yetkililer, mevcut tedariklerin optimize edilmesi için Ankara ile el sıkıştı.
Amerika ve batının uşağı SDG=PKK ağır bir yenilgiye Ülkemiz tarafından eğitilen, donatılan Suriye ordusu tarafından uğratıldı. Suriye’nin yeniden yapılanmasına, dünyaya tanıtılmasında önemli girişimlerimiz oldu.
ABD’ de başına ödül konulan Şara’yı beyaz sarayda karşılamalarının perde arkasında Türkiye’nin artan gücü vardır. Bu sayede ülkemiz sınırları içinde bitirilen terör, bölgemizden de sökülüp atılacaktır.
Kurdukları yer altı şehirlerinde ne biçim hazırlıklar olduğunu bütün dünya gördü. Bir değil birçok devletin desteklediği terör yapılarını Türkiye darmadağın etmiştir.
İran’nın elde ettiği zenginleştirilmiş uranyumun Türkiye’ye verilmesi, saklanması istemiştir.
İran Mollalarının geri adım atmasına, savaş yerine barışa giden yolda Türkiye çok önemli bir aktördür.
İran ABD geriliminde, çıkması muhtemel bir savaşı şimdilik de olsa önleyen de Türkiye’dir. ABD’nin çaldığı savaş tamtamları barışa doğru evrilmesinde ülkemiz başarılı olmuştur. Fakat İran Türkiye’nin değiştiren, dönüştüren ve barışa evrilen başarılarından gocunur haldedir. Türkiye’de kurulacak masadan ürken İran Umman’dan medet umar hale gelmiştir. ABD’nin kucağına düştüğünü fark ettiğinde çok şeye, çok geç kalmış olacaktır.
ABD’nin baltalarını saklamalarına sebep olan Türkiye, Rusya Ukrayna savaşında barışa yönelik turumu bütün dünya tarafından takdir edilmektedir. Tahıl krizini Türkiye önlemiştir.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, yaptığı son açıklamada Türkiye'yi sadece bir komşu değil, "Önemli bir müttefik" olarak tanımladı. Zaharova Bölgesel güvenliğin sağlanmasında Türkiye'nin kritik bir rol oynadığını vurguladı.
Ankara bu çalışmaları ile barış ve adaletin hakim olmasına etkili bir güç olarak devam etmektedir.
Türkiye'nin bölgede işgalci bir güç olarak değil, güvenlik doktriniyle uyumlu bir düzen kurucu olarak öne çıktığı ve yakın çevresini şekillendirebilen ender devletlerden biri haline geldiği ifade ediliyor.
Savunma sanayiinde elde edilen başarılar yürütülen proaktif politikalarla desteklendiğinde Türkiye “Bölgesel” değil “küresel” bir güç olacağı kesindir.
Bakı selam ve dua ile
Bölgesel Değil Küresel Güç Türkiye
-
Metin TOPÇU
İki Olay, İki İnsan
-
Gündoğdu YILDIRIM
AHLAK ÇÖKERSE
-
Nusret Kebapçı Majestelerinin Muhalefeti…
-
Mustafa KABA
SERBEST PAZARIN TARİHSEL FİNANSAL BAŞARISI F O N ' da TERS KÖŞE
-
Adnan ONAY
Birileri sayesinde yükselip, akıl almaz paralar kazananlar, kazandıkları paraların ancak bekçileri olabilirler.
-
Hasan KARAAHMETOĞLU
Ç.RİZESPOR KÖRFEZ DEN TEK PUANLA DÖNÜYOR.."
-
Yusuf Polat
Yunus Akgün’ü yeterince övmüyoruz!
-
Ateş HATİNOĞLU
Dün şansız ve hak etmediğimiz bir yenilgi aldık. Ancak Trabzonspor’a ilk kez yenilmiyoruz. Muhammed Salah’ın oynadığı bir takıma yenilmek de gayet normal.
-
Ali KALENDER
OKU! Bir Medeniyetin İnşası, Bir Neslin İhyası
-
İsmet KÖSOĞLU
RİZE TRABZON MAÇINA TEPKİLER
ÇOK OKUNANLAR
-

Rize’de İzinsiz Eğitim Ve Barınma Faaliyetlerine Sıkı Denetim!
-

Resob’dan Rize Barosu Başkanı Tüfekçi’ye Hayırlı Olsun Ziyareti
-

Tüm Çay-İş Sendikası’ndan “Çaykur İşçisine Müjde” Haberlerine Tepki!
-

Serkan Kaba’dan Çipli Kimlik Tepkisi: “Bir Kimliğin Neden Son Kullanma Tarihi Olur?”
-

Türkiye’nin Nüfüsu En Az İlçesinde Çalışmasıyla Devleti Heryerde Hissettiren Kaymakam













