“Doğruya Teşekkür, Eksiklere Eleştiri”
Sendikal duruşlarının ideolojik değil, emek eksenli olduğunu vurgulayan Arslan, “Hayatla ilgili güzel şeyler yapılmışsa teşekkür ederiz, eksikler varsa eleştiririz. Sendikal haklar, vergi adaletsizliği, gelir dağılımı gibi birçok konuda mücadelemizi sürdürüyoruz. Ancak doğru yapılanlara da teşekkür etmekten kaçınmayız,” dedi.
Arslan, geçmişte yapılan önemli reformlara da değinerek, sendika üyeliklerinde noter şartının kaldırılması ve e-Devlet sistemiyle üyeliklerin kolaylaştırılması gibi adımların çalışma hayatı adına devrim niteliğinde olduğunu söyledi. Ayrıca, işkolu barajının yüzde 10’dan yüzde 1’e düşürülmesinin birçok yeni sendikanın kurulmasına olanak sağladığını belirtti.
“ÇAYKUR İşçilerinin Kadro Sorunu Hâlâ Devam Ediyor”
Orman Genel Müdürlüğü işçileri için 2005’ten bu yana sağlanan kadro iyileştirmelerine dikkat çeken Arslan, bu alanda önemli kazanımlar elde ettiklerini ifade etti. Ancak aynı başarının ÇAYKUR işçileri için henüz sağlanamadığını belirterek şunları söyledi:
“ÇAYKUR’daki sorunları çözemedik. Bu konuda mücadelemiz sürecek. Nasıl ki 1 milyon taşeron işçisine kadro kazandırdıysak, ÇAYKUR işçilerinin sorununu da çözeceğiz. Sayın Bakan dâhil, tüm platformlarda bu konuyu gündeme getiriyoruz. Bu bir sendikacılık başarısı olacaktır.”
“Eleştirirken Üslubumuza Dikkat Ediyoruz”
Eleştirilerini yapıcı şekilde dile getirdiklerini vurgulayan Arslan, “Biz hakaret etmeyiz, rencide etmeyiz. Çünkü bu ülkenin milli iradesine saygı duyarız. Ancak eksikler varsa da dile getiririz. Bu HAK-İŞ’in sendikacılık anlayışıdır,” dedi.
Mahmut Arslan, konuşmasının sonunda sendikal duruşlarının temelinde doğruluk ve adalet olduğunu belirterek, ideolojik körlükle hareket etmediklerini, doğruya destek, yanlışa ise itiraz ettiklerini söyledi.

Editör