Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
24 HAZİRAN Çarşamba 07:11

BAHAR TEMİZLİĞİ

Ayşe TARAKÇI
Ayşe TARAKÇI
Giriş Tarihi : 30-05-2025 18:28

Bugün gardrobumu açtım
Askılarda bir dolu insan
Nasıl sıkış pıkış hepsi birarada 
Temizlemeye karar verdim o anda
Yılların insanları, eşi, dostu, akrabası
Kolay mı öyle çıkarmak askıdan bir anda
Tek tek elemeye başladım
Kimileri, bir dönem giyilip sonradan askıda kalmıştı
Bazıları bana bir beden küçük gelmeye başlamıştı
Eeee yıllar beni değiştirmiş, biraz DA büyütmüş
İlk onları eledim..........
Henüz değişmeyenler bunu sever diye düşündüm
Sonra bazılarını denedim AMA sıkıntı verdiler
Artık sıkıldığım ortamlara gitmez oldum
Onları hemen yakışana göstermek için kenara aldım
Bazı askılarımda çok şık ve alımlılar vardı
Bir dönem onlarla muhabbet te güzeldi AMA
Onların bana artık hiçbir katkısı olamazdı
İsteyene verilmek üzere yolladım 
 
Bir de kötü anılarımı paylaştıklarım vardı
Onlara uzun uzun baktım askı elimde
Daldım uzaklara, kötü anılarımı temizledim önce.  
KENDİMİ KENDİMLE TOPLADİM...
Herkes biliyor ki: Herkes için her şey olamazsın Her şeyi bir anda yapamazsın. Her şeyi mükemmel yapamazsın. Her şeyi herkesten iyi yapamazsın. Sen de herkes gibi bir insansın. Öyleyse: En azından, birisi için önemli bir şey ol. Bir anda sadece bir şey yap. Bir şeyleri hep eksik bırakacağını hatırla. Bir şeyi herkesten iyi yapmaya bak. Böylece hiç kimsenin senin gibi olamadığını gör. Herkesin herkes gibi olmaya çalıştığı yerde, sen sen ol, böylece herkesten daha iyi ol.
 
KENDİMİ KENDİMDEN ÇIKARTTİMM
Yaşın kaç ise, bir o kadar rakamı yaşından çıkar ki geriye sıfır kalsın. Hayata başladığın güne git. Doğduğun gün ağzından çıkan ilk çığlığı hatırla. Şu anda yaşadığın şehirde bir günde yüzlerce, binlerce bebek doğuyor. Hepsi de bir çığlıkla karışıyorlar hayata. Seni en çok sevenler bile seni sen varolduğun için sevdi. Şimdi sen, seni sen yokken bile seven birini düşünmek istemez misin? Seni sen var olduğun içen sevenleri hatırladığın kadar, seni sevdiği için var edeni hatırlamak istemez misin? 

KENDİMİ KENDİMLE ÇARPTİM
Bu sabah aynaya bir bak. Bakalım kimi göreceksin. Elbette yeryüzündeki bütün insanlara benzeyen bir insan yüzü. Kaşları, gözleri, yüzü, burnu, kulakları, saçları ile sen de herkes gibi bir insansın. Ama aynada herhangi bir insanı görüyor değilsin. Kendini görüyorsun. Tümüyle sana özel, sadece senin için yaratılmış bir yüz görüyorsun. Yani senin yüzün gibi başka bir yüz yok. Onun için yüzüne bakanlar seni, sadece seni görüyorlar. Seni tanıyanlar yüzünden tanır, sevenler yüzünü sever. Herkese benzeyen birini değil. Bütün zamanlarda, senin yüzün gibi bir yüz olmadı, senin yüzün gibi bir yüz olmayacak.

KENDİMİ KENDİMLE  BÖLDÜM..
 Etrafına bir bak. Ne kadar çok insan ne kadar çok şey peşinde koşuyor. Çok para, çok mal, çok yer, çok iş, çok yemek, çok araba, çok tatil, çok çok...Ne kadar telaşla yaşıyorlar. Herkesin çok acelesi var, çok telaş içindeler, çok koşturuyorlar, hep bir yerlere yetişmek istiyorlar. Durup kalsalar kaybedecekler sanki.. Koşturmasalar ellerindekileri düşürecekler gibi. Nefes alıp verebildiğin için, güneşe çıplak gözle bakabildiğin için, rüzgârı hissedebildiğin için mühimsin. Yaratıldığın için önemlisin. Kendini kendine bölersen, eline tam tamına bir 1 geçecek. Ne yarımsın, ne eksiksin, ne de kimselerin seni tamamlamasına ihtiyacın var. Sen mühimsin.
Sonra affettim  ve bu insanları bağış torbasına ayırdım
Büyük temizlik yaptım bugün
Temizlerken de bir şeyi çok iyi anladım !
Askılarda asılı tüm insanlar 
Aynı derecede değerli olsa DA
Benim için aynı derecede önemli değilmiş
Önemli insanlarımı askılarıma yeniden dizdim
Onların her birine daha çok ilgi ve özen ekledim
Gardrobumda her mevsimde giyilebilir
Güven veren, güzel insanlar kaldı
Bahar bana çok yaradı :)

YORUMLAR
Gökhan Yılmaz 1 yıl önce
Bu metin bana, hayatımızda biriktirdiğimiz insanları, ilişkileri ve anıları bir gardırop gibi düzenleme fikrini çok etkileyici ve derin bulduğumu düşündürdü. Anlatımınız hem sade hem de mecazlarla dolu; insanın ruhunu ve kalbini titretmeden geçmiyor. Askılarda asılı duran “insanlar” benzetmesi, her birimizin hayatında farklı anlamlar taşıyan insanları temsil ediyor. O insanların kimisi dar gelmiş, kimisi unutulmuş, kimisi ise hala giyilesi, güvenilir ve samimi.

Metnin ilerleyişi ise çok güzel; temizliğe karar verişinizden, her birini elemenizden ve sonunda gardırobunuzda kalanlara verdiğiniz değerle bir dönüşüm ve arınma hikayesi sunuyorsunuz. Özellikle de “kendimi kendimden çıkardım, çarptım, böldüm” kısımları, insanın kendisiyle yüzleşmesinin, kendini anlamasının ve değerinin farkına varmasının birer metaforu gibi.

Son satırlarda ise baharın yenileyici gücünü, kalbinize ve hayatınıza kattığı tazeliği hissedebiliyoruz. Gardırobunuzda kalanlar, aslında gerçek hayatta sizi seven, destekleyen ve sizinle birlikte büyüyen insanlar gibi görünüyor.

Bu yazı, okuyucuya hem bir ilham hem de bir “kendine dönme” çağrısı yapıyor. Çünkü herkesin bir “büyük temizlik” yapmaya ihtiyacı vardır. Kalbinde, gardırobunda ve hayatında...
Haber En Son Olay Haber