Haber: Bayram Arif TURAN
İlk etapta, Kurtuluş İlkokulu ile Demirel Apartmanı arasında yer alan ve geçmişi 1980’li yılların ortalarına dayanan iş yerlerinin yıkımıyla başlayan çalışmalarda, söz konusu yapılar geçmişte İl Özel İdare’ye devredilmiş, 2012 yılında ise Rize genelindeki çeşitli dere ıslah projeleriyle bu alanlar yeniden düzenlenmişti. Kiracılar, bu iş yerlerini ihale usulüyle değil, ecrimisil yöntemiyle kullanmaktaydı.
Karayollarının başlattığı yol projesine paralel olarak, bölgede "Tikenin Sağı" olarak bilinen mevkide yer alan ve Endüstri Meslek Lisesi ile Kütüphane arasında kalan dere yatağında da Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından temizlik ve derinleştirme çalışmaları başlatılacak. Bu sayede atık suyun tahliyesi düzenli periyotlarla gerçekleştirilecek ve derenin kapasitesi artırılarak taşkın riski azaltılacak.
Her iki kurumun ortak yürüttüğü bu çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte, özellikle Kurtuluş İlkokulu kavşağında sık sık yaşanan trafik sıkışıklığının önemli ölçüde azalması bekleniyor. Proje, hem bölge halkının ulaşım konforunu artıracak hem de Rize kent merkezinin genel trafik akışına katkı sağlayacak.
İlyas GÜR
Editör












