Haber: Semra SAKARYA
Panelin açılış konuşmasını Şuurlu Öğretmenler Derneği üyesi Niyazi Karaosman yaptı. Karaosman, Ömer Özallı ’nın 1990’lı yıllarda Eğitim-Bir-Sen Başkanlığı yaptığını ve zorlu bir dönemde öğretmenlik mesleğine hizmet ettiğini belirterek, “Hocamız, altı yıl Almanya’da eğitimcilik yaptı. Burada tecrübelerinden faydalanmayı amaçlıyoruz. Panelimiz Şuurlu Öğretmenler Derneği, AGD ve Din-Bir-Sen’in organizasyonuyla gerçekleşiyor. Katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz” dedi.
Konuşmasına katılımcılara teşekkür ederek başlayan Ömer Özallı, meslek hayatına dair tecrübelerini paylaşacağını söyledi. “Sohbetin sonunda umarım paylaştığım bilgilerden faydalanırsınız. Paneli daha interaktif ve keyifli hale getirmek için sorularınızı da alabiliriz” dedi.
Özallı, yaşam öyküsünü anlatarak paneli sürdürdü. 1951 yılında Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde doğduğunu belirten Özallı, babasının uzun yıllar Demokrat Parti ve Adalet Parti ilçe başkanlığı yaptığını söyledi. Siyasi bir ortamda büyümesinin eğitim hayatına etkilerini aktaran Özallı, ilkokulunu İskenderun’da tamamladığını ve kaliteli bir eğitim aldığını vurguladı.
Ortaokul ve lise eğitimini öğretmen okullarında devam ettirdiğini anlatan Özallı, “Mersin Öğretmen Okulu’nu iyi bir dereceyle kazandım ve ardından Konya Selçuk Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilgiler Bölümü’ne devam ettim. Ailem maddi destek sağlayamayınca, tayinim Rize’ye çıktı ve 1971 yılında göreve başladım. O günden bu yana Rize’deyim ve 54 yıldır öğretmenlik mesleğini burada sürdürüyorum” dedi.
Özallı, öğretmen okulunda karşılaştığı siyasi ve ideolojik tartışmalara da değinerek, “O yıllarda bazı öğretmenler dersleri bırakıp siyaset yapıyordu ve öğrencilerin inançlarını zayıflatacak örnekler veriyordu. Ancak biz kendi milli ve dini duygularımızı koruduk ve zamanla Erbakan hocanın söylemleriyle ilgilenmeye başladık” ifadelerini kullandı.
Panel, Özallı’nın tecrübelerini aktarmasının ardından katılımcıların soruları ve katkılarıyla devam etti. Katılımcılar, eğitim ve öğretmenlik mesleğine dair bilgilerle panelden ayrıldı.
İlyas GÜR
Editör













