https://www.haberetanik.com/files/uploads/user/24648affebbc9bd26c25ca2204036b60-8f716b59e431bdec023a.jpg
Adnan ONAY

TABLO GÜZEL AMA EKSİK

14-11-2025 16:22

Bir kriz haline dönüşen Rize-Artvin Havalimanımız için THY yetkilileriyle görüşen Rize heyetinin paylaştığı fotoğraflar oldukça dikkat çekici. 
Görüşmeyle ilgili verilen fotoğrafta ilimizi temsilen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Ak Parti Rize Milletvekilleri Muhammet Avcı ve Harun Mert’in yanısıra Ak Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer yer almakta. 
Bu tabloyu görünce “keşke ilimizi temsilen önemli bazı kişiler de o tabloda yer alsaydı” diye geçirdim içimden. 
Belirtmek isterim ki bir şehri ayakta tutan dinamikler sadece iktidar siyasetçilerinden,  devletin o ildeki üst kadrolarından oluşmaz. Onları tamamlayan kültürel ve ekonomik dinamikler de bu isimler gibi önemlidir.
Ömrümün çoğunu basın sektöründe geçirmiş biri olarak şehirde bir eksiklik varsa, dokunduğum, eleştirdiğim adresler hiçbir zaman şehrin mülkü amiri, iktidar siyasileri, belediye başkanlarıyla sınırlı kalmadı. Şehrin Ticaret ve Sanayi Odası, Üniversitesi de bu doğrultuda her zaman ilkil adres olarak gözümün önünde oldu. 
Zira, İllerin Üniversiteleri bilimin yanı sıra il için gerekli olan araştırmalarla, şehre katkı sağlayacak çalışmalarla her zaman kendisinden yararlanılan  bir kurum/kuruluş konumundadır.. Eğer, öyle değilse de eksiktir.!
Bir süre önce  R.T.E. Üniversitesinde yapılan “Ekonomi Zirvesi”nde Üniversitemiz sac ayaklarından biri olmuşsa, demek ki il için önemli bir merkez olarak görülmektedir. Haliyle Rize’nin sorunlarının çözümünde Üniversitemiz de muhataplardan biri olmalıdır.
Geçtiğimiz günlerde R.T.E.Ü Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın Rize-Artvin Havalimanı ile ilgili yapay zekaya dayalı paylaşımında çeşitli istatistiki bilgilerle Trabzon Havalimanı ve Rize-Artvin Havalimanı arasındaki uçuş ve fiyat ile ilgili değerlendirme yazısı bu konudaki şikayetlerin haklılığını ortaya çıkarmış, bu paylaşımı birçok kişi sayfalarına taşımıştı. Muhtemeldir  ki Rektör Yılmaz’ın bu konuda çok daha kapsamlı bir çalışması söz konusudur. Eğer, yoksa da böyle bir çalışma yapılması kendisinden istenmeli ve o toplantıya Rektör Yılmaz da katılmalıydı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şaban Karamehmetoğlu’na gelince; Karamehmetoğlu da şehrimizin sorun ve beklentileriyle ilgili Ankara nezdinde yapılan toplantılarda, bu tip güç birliği fotoğraflarında yer alanlardan biri olmalı.
Rize Ticaret ve Sanayi odası üyelerinin sorunlarına ilgisizliğinden dolayı fazlasıyla şikayetçi olduğum Karamehmetoglu, bu gibi toplantılarda siyasilerimizin yanında yer almalı. Hele konu Rize-Artvin Havalimanı olunca bu konuyu Rize’deki toplantılarda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileten Karamehmetoğlu’nun  bu fotoğrafta bulunması düşünülmeliydi. 
Evet. Bu birliktelik fotoğrafı güzel ancak bu payda  büyütülmeli ki Rize’miz daha güçlü şekilde taleplerini ilgili mercilere iletebilsin..

Neler Söylendi?

DİĞER YAZILARI HANİ BİZİM DEMİRYOLUMUZ? İLK MECLİSİN AÇILIŞ TARİHİ Rize’de bu kez bir de lise derneği kuruldu..Doğrusu bu habere hepimiz sevindik. VALİLERİN YÜZ KARASI SORUN NE DİN, NE DE BAKAN ÖZGÜR ÖZEL’İN ARA SEÇİM TURLARININ ASIL AMACI ÇAYKUR KARARNAMESİNDE YAŞ, KADRO SINIRLAMASI VE KPSS SORUNU ABD VE İSRAİL’İN BUNDAN SONRA İŞİ ZOR NETANYAHU ÖLSE NE DEĞİŞİR İKTİDARLAR VE DESTEKÇİLERİYLE İLİŞKİLERİ SOYSUZLAR HER SAHNEDE! İRAN SAVAŞINI DOĞURAN NEDENLER VE BÖLGE GELECEĞİ TRUMP PAPAZLARA TESLİM “TRABZON KALKINIRSA KARADENİZ YÜKSELİR.. SAMSUN-TRABZON ARASI DEMİRYOLUYLA İKİ SAATE İNECEK.” KUTSAL GÜN VE GECELER RİZE UYUMAYA DEVAM ETSİN! MEVSİMLİK İŞÇİLER VE ÇAYKUR 24 OCAK KARARLARININ AÇTIĞI YOL ÇAYIMIZ VE GELECEĞİ İÇİN TEDBİRLER RİZE’Yİ MODERN BİR ŞEHİR HALİNE GETİRMEK ÇAYIMIZ VE GELECEĞİ İÇİN TEDBİRLER OVİT TÜNELİ ÖLÜ YATIRIM (MI) MİLLET BAHÇESİ YAPILIYOR, DAL-ÇIK NEREDE İHALE İPTAL..RİZESPOR BAŞKANI İBRAHİM TURGUT, FENERBAHÇE ARSASIYLA İLGİLİ İHALENİN İPTALİNİ İSTEDİ DEAŞ VE BENZERİ SİLAHLI ÖRGÜTLERİN KAYNAĞI KURUTULMALI RATEM’DE YÖNETİM DEĞİŞMİŞ! RİZE PTT BAŞMÜDÜRLÜĞÜNÜN KALDIRILIP, TRABZON BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜNE BAĞLANACAĞI İDDİASI TEPKİLERE YOL AÇTI ASGARİ ÜCRET BEKLENENİN ALTINDA , ZAMLAR İSE ATAKTA ŞAMİL TAYYAR’IN SON AÇIKLAMASI GÜNDEM OLDU! LOJİSTİK ADINA YAPILACAK KAMULAŞTIRMALARDA MAĞDURİYETLER OLUŞMAMALI ALİYA’NIN GÖZÜYLE ŞEHİR VE KÖY VERGİ VE CEZA CENNETİ OLDUK CEZALAR ARTARKEN,TAHSİLATLAR AZALIYOR BOYALI ÇAY KONUSU; KAŞ YAPARKEN GÖZ ÇIKARMAMALI ŞAPKA OLAYLARINDA HAMİDEYE GEMİSİ RİZE’Yİ BOMBALADI MI CUMHURBAŞKANLIĞINI RİZE’DEN TRABZON’A ALACAKMIŞ! PAPA ZİYARETİNİN TÜRKİYE AÇISINDAN ÖNEMİ ŞEHİR AİDİYETİ VE FENERBAHÇE AŞKIMIZ TEHLİKELİ TİPLER Arıkan Pazar Günü Rize de AK PARTİ RİZE İL BAŞKANI YILMAZ KATMER, BUNGALOV SAHİPLERİYLE BİR ARAYA GELDİ ÇAYDA KALİTE ARTIRIMI İÇİN TEKNOLOJİ-YATIRIM DESTEĞİ SÜRÜYOR RİZE’DE SİYASET ZORDUR RİZE'NİN KALKANDERE İLÇESİNE HAKSIZLIK YAPILIYOR CHP' de Kayyum Engellenebilecek mi? ÜST KİMLİK SAHİ HİKMET AYAR NEREDE? Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Belediye Başkanı değil, gölge Genel Başkanı! Ekrem İmamoğlu, CHP’nin Belediye Başkanı değil, gölge Genel Başkanı! RİZELİ REKTÖRE RİZEDEN DÜŞMANLIK YAPANLAR! EMİN ŞİR, BU KEZ DE İLGİNÇ BİR ROMANLA OKUYUCUNUN KARŞISINDA: ELA ROSA Bazı arkadaşlar RTEÜ’deki olaya neden değinmediğimi soruyorlar. GASSAL. BU BİR DİNİ DİZİ DEĞİL SEYREDEN KENDİNİZDEN BİRŞEYLER BULACAKSINIZ RİZE Eski Belediye Başkanlarından Bülent Koç, ölüm yıldönümünde anılıyor. Bu vesileyle REVAK için hayatını yazmıştım… Hilafet Krallık değildir. Kıbrıs Barış Harekâtının Kararını Ecevit Değil Erbakan Vermiştir. GENÇLERE TAVSİYEMDİR; SİYASET HAYAL KIRIKLIĞIDIR, BUNU UNUTMAYIN! İŞİN ÖZÜ RİZE’YE FETÖCU VALİ GÖNDERME AMACI Milletvekilliğini sürdüren emekli vekillerimizle aramızda yaklaşık 20 kat fark var. MEHMET ŞİMŞEK NE YAPACAK? Deprem değil, tedbirsizlik öldürür FAİZ VE ENFLASYON
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar