Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
28 HAZİRAN Pazar 21:42

Ümit Çebi: "İsrail Lanetlenmiş Bir Yapıdır, Gazze'de Yaşanan Zulme Sessiz Kalınamaz"

Saadet Partisi Rize İl Divan Toplantısı, GİK Üyesi ve Araklı eski Belediye Başkanı Ümit Çebi ile İl Müfettişi Şakir Şahintaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ümit Çebi, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve Ortadoğu'daki gelişmelere ilişkin sert açıklamalarda bulundu.

RİZE
Giriş Tarihi : 28-06-2026 19:44
Ümit Çebi:

İsrail'i "lanetlenmiş bir yapı" olarak nitelendiren Çebi, Gazze'de yaşanan insani dramın tüm dünyanın gözleri önünde sürdüğünü belirterek, "Ortadoğu kan, gözyaşı ve vahşet içerisinde. Gazze'de masum çocuklar, kadınlar ve siviller katlediliyor. İsrail'in uyguladığı zulme karşı sessiz kalınamaz." dedi.

Toplantıda konuşan GİK Üyesi Ümit Çebi, Türkiye'nin dış politikası, Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail-İran eksenindeki son gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile kişisel bir meselelerinin olmadığını ifade eden Çebi, eleştirilerinin hükümetin politikalarına yönelik olduğunu söyledi. Çebi, Ortadoğu'da yaşanan çatışmalar ve bölgedeki gelişmelere ilişkin görüşlerini paylaşarak, İslam ülkelerinin yönetimlerini eleştirdi.

Konuşmasında İran'ın son dönemdeki tutumuna destek veren ifadeler kullanan Çebi, İran'ın askeri ve teknolojik alandaki gelişimini Milli Görüş hareketinin kurucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın geçmişte ortaya koyduğu vizyonla ilişkilendirdi. Çebi, İran'ın füze teknolojisindeki başarısının Erbakan'ın önerdiği savunma anlayışının bir sonucu olduğunu savundu.

Mezhep ayrılıkları üzerinden değerlendirme yapılmasına karşı olduğunu dile getiren Çebi, uluslararası gelişmelerin mezhepsel bakış açısıyla ele alınmaması gerektiğini öne sürdü.

Konuşmasının devamında İsrail'in Gazze'deki operasyonlarına sert tepki gösteren Çebi, hükümetin İsrail'e yönelik politikalarını da eleştirdi. Türkiye üzerinden İsrail'e enerji sevkiyatı yapıldığı yönünde iddialarda bulunan Çebi, iktidarın kamuoyunu yanılttığını ileri sürdü.

Saadet Partisi GİK Üyesi Ümit Çebi, konuşmasını, "Her zamankinden daha fazla çalışmamız ve Milli Görüş çizgisinde mücadelemizi sürdürmemiz gereken bir dönemden geçiyoruz." sözleriyle tamamladı.

Konuşmasında İsrail'in eylemlerini ağır sözlerle eleştiren Çebi, sosyal medyada gördüğünü söylediği bir görüntü üzerinden şu ifadeleri kullandı:

"İsrail askerlerinin küçük bir kediyi dar bir çelik kafese koyup ateşin üzerine bıraktığını gördüm. Böyle bir vahşetin, böyle bir vicdansızlığın tarifini yapmak mümkün değil. Allah'ın İsrail'i neden lanetlediğini bugün yaşananlara bakınca daha iyi anlıyoruz."

"Filistin'de masum çocuklar hayatını kaybediyor"

Gazze'de sivillerin hedef alındığını dile getiren Çebi, Filistin'de yaşanan ölümlere dikkat çekerek, "Bombalar altında çocukların hayatını kaybettiği, insanların parçalandığı bir tabloyla karşı karşıyayız. Bu zulüm karşısında insanlığın ortak vicdanının harekete geçmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin İsrail politikası eleştirilmeli"

Konuşmasında Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerine de değinen Çebi, Azerbaycan petrolünün Türkiye üzerinden İsrail'e ulaştırıldığını öne sürerek hükümeti eleştirdi.

Çebi, "Meydanlarda İsrail'e sert söylemler kullanılırken, diğer taraftan İsrail'e enerji akışının devam ettiğini görüyoruz. Bu durum kamuoyunda sorgulanmaktadır." dedi.

İran'ın İsrail ve ABD karşısındaki tutumuna da değinen Çebi, İran'ın direnişini desteklediğini ifade ederek, Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler karşısında İslam ülkelerinin daha güçlü bir duruş sergilemesi gerektiğini savundu.

Saadet Partisi Rize İl Divan Toplantısı, partinin teşkilat çalışmalarının değerlendirilmesi ve gündeme ilişkin konuşmaların ardından sona erdi.

 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Haber En Son Olay Haber