Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
15 MAYIS Cuma 05:33

Trabzon’da koyun çiçek hastalığı alarmı: Akoluk Mahallesi karantinaya alındı

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Akoluk Mahallesi’nde koyunlarda çiçek hastalığı tespit edilmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Bölgede hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla bir dizi tedbir uygulamaya konuldu.

TRABZON
Giriş Tarihi : 22-03-2026 11:14
Trabzon’da koyun çiçek hastalığı alarmı: Akoluk Mahallesi karantinaya alındı

Ortahisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, mahallede hayvan alım ve satımının ikinci bir emre kadar yasaklandığı duyuruldu. Kararın, hastalığın çevre mahallelere yayılmasını engellemeye yönelik olduğu belirtildi.
Yetiştiricilere uyarı
Yetkililer, özellikle küçükbaş hayvan yetiştiricilerinin alınan kurallara titizlikle uyması gerektiğini vurguladı. Hastalığın görüldüğü bölgelerde karantina tedbirlerinin eksiksiz uygulanmasının büyük önem taşıdığı ifade edildi.
Açıklamada, yetiştiricilerin hem kendi hayvanlarını hem de çevredeki diğer sürüleri korumak adına dikkatli olmaları gerektiği belirtilerek, şüpheli durumların gecikmeden ilgili kurumlara bildirilmesi çağrısında bulunuldu.
Amaç: Yayılımı önlemek
Yetkililer, uygulanan yasak ve önlemlerin temel amacının hastalığın kontrol altına alınması olduğunu belirterek, vatandaşların ve üreticilerin iş birliği içinde hareket etmesinin sürecin başarısı açısından kritik olduğunu kaydetti.
 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar