Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
05 MART Perşembe 21:02

Sivil Toplum, Spor ve Sinema Aynı Programda Buluştu

Gazeteci ve program sunucusu Çiçek Kömürcü, hazırlayıp sunduğu programın yeni bölümünde sivil toplum, amatör spor ve Türk sinemasını aynı masada bir araya getirdi. Programda kültür, spor ve sanatın toplum üzerindeki etkileri samimi bir sohbet eşliğinde ele alındı.

MAGAZİN
Giriş Tarihi : 03-02-2026 21:09
Sivil Toplum, Spor ve Sinema Aynı Programda Buluştu

Bu haftaki programın konukları; Konya Bozkır Çağlayan Derneği Başkanı Hasan Ali Kumaş, Selvispor Kulübü Başkanı Kadir Ünver ve Türk sinemasının unutulmaz yapımı Hababam Sınıfı’nda rol alan usta oyuncu Ergün Sözen oldu.
Programda, Konya Bozkır kültürünün yaşatılması, hemşehri derneklerinin sosyal hayattaki önemi ve sivil toplumun toplumsal dayanışmadaki rolü detaylarıyla değerlendirildi. Amatör spor kulüplerinin gençler üzerindeki olumlu etkileri, sporun birleştirici gücü ve Selvispor Kulübü’nün amatör spora sağladığı katkılar da gündeme taşındı. Ayrıca yerel spor kulüplerinin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı.
Programın sinema bölümünde ise Türk sinemasının geçmişten günümüze yolculuğu, Hababam Sınıfı filminin kültürel mirası ve sinemanın toplumsal bellekteki yeri üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirildi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR