Selim Denizalp
Çaykur Rizespor’ un İngiliz futbolcusunun İstanbulspor’a kendi yarı sahasından attığı füze golü FİFA tarafından Puskas ödülüne aday gösterildi. Shelvey’ in bu ödüle üç rakibi daha var. Başta İngiliz medyası olmak üzere dünya basınında büyük yankı uyandıran Jonjo Shelvey’ in gölüne Trabzonspor forması giyen Onuachu’ nun Konyaspor2a attığı gol ve Inter forması giyen Dimarco’ nun rakip yarı alanın girişinde sol kanattan Frosinone kalecisini avladığı ve Harry Kane’ nin 8-0 biten Darmstadt mücadelesinde Bayern Münih adına rakip filelere gönderdiği şık golle karşılaştırıldı.
Dış basında bu dört golün Puskas ödülü için kapıştığı belirtilerek, Dünya basınında bu dört gole öne çıkan Çaykur Rizespor’ lu Jonjo Shelvey’ in yaklaşık 60 metreden usta işi attığı gol Puskas ödülüne göz kırptığı ifade edildi.
Öte yandan Çaykur Rizespor ile sezon sonuna kadar sözleşmesi bulunan ve bonservisi elinde olan İngiliz oyuncu ile sözleşme uzatmak istediği öğrenilirken, bu konu hakkında son kararı teknik Direktör İlhan Palut’ un vereceği kararın önemli olduğu ifade edildi. Yıllık yeşil- mavili takımdan 900 bin avro alan Shelvey’ in, Rize’ ye kısa sürede alıştığı ve geçtiğimiz ayda eşi ve çocuklarını Rize’ ye getirdiği öğrenildi
İlyas GÜR
Editör















