Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
29 HAZİRAN Pazartesi 00:41

Rize’de Atatürk’ün Fahri Hemşehriliğinin 104. Yılı Törenle Anıldı

Atatürkçü Düşünce Derneği öncülüğünde, Rize’de Cumhuriyet Alanı’nda düzenlenen törenle, Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize’nin fahri hemşehrisi oluşunun 104. yılı anıldı.

RİZE
Giriş Tarihi : 28-04-2026 18:47
Rize’de Atatürk’ün Fahri Hemşehriliğinin 104. Yılı Törenle Anıldı
Törene dernek üyeleri, vatandaşlar ve çeşitli sivil toplum temsilcileri katılırken, saygı duruşu ve anma konuşmalarıyla program gerçekleştirildi.

“Bu mukaddes hatırayı geleceğe taşıyoruz”

Programda konuşan Rize ADD Şube Başkanı Ömer Toprak, Atatürk’ün Rize ile olan bağının önemine vurgu yaptı. Toprak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Rize hemşehrisi olmasının 104. yılında, bu mukaddes hatırayı geleceğe taşımak adına buradayız. Atatürk’ün fahri hemşehrimiz olmasıyla iftihar ediyoruz” dedi.

Toprak, uzun süredir dile getirdikleri bir talebi de yineleyerek, Rize’de “Hemşehrilik Günü”nün resmî program kapsamında kutlanması gerektiğini ifade etti. Ankara, Erzurum, Diyarbakır, Gaziantep ve İzmir gibi illerde bu tür anmaların resmî düzeyde yapıldığını hatırlatan Toprak, aynı uygulamanın Rize’de de hayata geçirilmesinin kente yakışacağını söyledi.

“Atatürk’ün mirasına sahip çıkıyoruz”

Rizeliler olarak Atatürk’ün fahri hemşehriliğinden büyük onur duyduklarını dile getiren Toprak, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Atatürk’ün hemşehrileri olarak, onun gösterdiği çağdaş, bağımsız ve özgür Türkiye idealine sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın sonunda, başta Atatürk olmak üzere silah arkadaşları ve tüm şehitler saygı ve minnetle anıldı.

Tören, katılımcıların hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Haber En Son Olay Haber