Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
15 MAYIS Cuma 05:43

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin: Yeni Terminal İnşaatı Planlandığı Gibi İlerliyor

Rize’de yapımı devam eden yeni şehirlerarası otobüs terminali inşaatı, planlanan takvime uygun şekilde ilerliyor. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, sahada yürütülen çalışmaların teknik gereklilikler nedeniyle henüz tam anlamıyla gözle görülmese de sürecin sorunsuz ilerlediğini belirtti.

RİZE
Giriş Tarihi : 02-02-2025 00:22
Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin: Yeni Terminal İnşaatı Planlandığı Gibi İlerliyor

Zemin Çalışmaları Devam Ediyor
Başkan Metin, terminal alanında zemin kazı çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, zeminin 5.50 metre daha aşağıya indirildiğini söyledi. Bu kapsamda, taş kırma ve alt yapı oluşturma işlemlerinin tamamlanmasının ardından inşaat sürecinin hızlanacağını vurguladı.
"Şu an sahada çalışmalar devam ediyor ancak inşaat başlamamış gibi görünebilir. Çünkü en zor aşamalardan biri olan zemini ekskavatörlerle kırarak aşağıya inme süreci devam ediyor. Ancak bu tamamlandığında çalışmalar daha hızlı ve gözle görülür şekilde ilerleyecek."
Polis Noktası Taşınacak
Metin, terminal sahasındaki polis noktasının başka bir bölgeye taşınacağını da açıkladı. Zemin çalışmaları tamamlandıktan sonra üstyapı inşaatının hız kazanacağını belirten Metin, herhangi bir aksama yaşanmayacağını vurguladı.
Rize’nin Ulaşım Altyapısı Güçlenecek
Yetkililer, yeni terminalin Rize’nin şehir içi ve şehirlerarası ulaşım altyapısını güçlendireceğini, daha modern, konforlu ve erişilebilir bir terminal alanı sunacağını belirtti.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar