Kalkandere Ziraat Odası Başkanı Niyazi Kabaoğlu, İstanbul gezisi kapsamında DARA Peyzaj ve Süs Bitkileri işletmecisi Zeynep Çulha Arslan’ı ziyaret etti.
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette, Rize’nin yerel ve endemik meyve fidanlarının geliştirilmesi ve sektördeki iş birliği olanakları üzerine görüş alışverişinde bulunuldu. İki işletme arasında sinerji oluşturabilecek konuların değerlendirildiği görüşmede, mevcut piyasalar ve sektördeki beklentiler de gündeme geldi.
Rize’nin Yerel Fidanları İçin İş Birliği Vurgusu
Görüşmede, Rize’ye özgü yerel ve endemik meyve fidanlarının sektördeki yeri ve bu alanda geliştirilebilecek çalışmalar üzerinde duruldu. Tarımsal üretim ve peyzaj sektörünün ortak fırsatlarının değerlendirildiği buluşmanın verimli geçtiği belirtildi.
Kalkandere Ziraat Odası Başkanı Niyazi Kabaoğlu, ziyaret kapsamında gösterilen misafirperverlikten dolayı Zeynep Çulha Arslan’a teşekkür etti.
Gerçekleştirilen ziyaretin, Rize’nin yerel bitki çeşitliliğinin tanıtılması ve sektörde yeni iş birliği fırsatlarının geliştirilmesine katkı sunması hedefleniyor.
İlyas GÜR
Editör















