Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
17 MAYIS Pazar 05:37

KYK yurtlarında ihmaller silsilesi: Bir haftada 50 ihbar

Aydın'da Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda uyarılara rağmen bakım yapılmayan asansörün düşmesi sonucu Zeren Ertaş'ın hayatını kaybetmesinin ardından öğrencilerin protestoları devam ederken yurtlarda kalan öğrencilerden son bir haftada en 50 tane ihbar geldi.

EĞİTİM
Giriş Tarihi : 05-11-2023 13:20
KYK yurtlarında ihmaller silsilesi: Bir haftada 50 ihbar

Aydın'da KYK yurdunda öğrencilerin uyarılarına rağmen tadilat yapılmayan asansörün düşmesi nedeniyle yaşamını yitiren Zeren Ertaş'ın hayatını yitirmesinin ardından KYK yurdundaki ihmaller devam ediyor.
BİR HAFTADA 50'YE YAKIN İHBAR
BirGün'de yer alan habere göre, Barınamıyoruz Hareketi'ne KYK yurtlarına ilişkin son 1 haftada 50'ye yakın ihbar yapıldı. Öğrenciler, arızalı asansörlerden böcekli yemeklere kadar bir çok sorunu bildirirken önceki gün 2024 yılı bütçe teklifi görüşmelerinde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak, tüm tesislerde her ay periyodik bakımların yapıldığını öne sürdü.
Barınamıyoruz Hareketi'nin sosyal medya hesabına son bir günde gelen ihbarlar şu şekilde:
Muş Sultan Alparslan Kız Öğrenci Yurdu’nda, içerisinde 3 arkadaşımızın bulunduğu asansör düştü.
Muş Sultan Alparslan Kız KYK'da, içerisinde 3 arkadaşımızın bulunduğu asansör düştü.
Ülke çapında denetleme ve bakım için daha kaç öğrencinin ölmesini, yaralanmasını bekliyorsunuz? Artık yeter! @GSB_KYGM pic.twitter.com/Wto5ifld1q
— Barınamıyoruz Hareketi (@barinamayanlar) November 4, 2023
İzmir Bayraklı TOKİ Kız Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler saatlerdir elektriksiz yurtta çadırda yemek yemeye çalışıyor. Yurtta internet yok. Telefon çekmiyor. Sürekli tacizin yaşandığı yurt çevresine dair bir güvenlik önlemi yok.
Zonguldak Abdullah Sabri Kız Öğrenci Yurdu’nda dün itibariyle asansörler kapatıldı. Öğrenciler her gün onlarca kat inip çıkmak zorunda kalıyor.
Ankara Zübeyde Hanım Kız Öğrenci Yurdu’nda öğrenciler tüm şikayetlere rağmen lağım sorunuyla yaşamaya devam etmek zorunda bırakılıyor. Tavan çöküyor, asansör arızası yüzünden onlarca katı merdivenle çıkıyorlar.
Eşref Bitlis Kız Öğrenci Yurdu’nda asansörde yine arkadaşlarımız kaldı. Defalarca yönetime şikayet edilmesine rağmen hiçbir şikayeti değerlendirip asansörün bakımını yaptırmadılar. Bir haftada aynı yurttan 3. ihbarımız.
KYK' dan pişkin açıklama! Güvenlik 'Bu saatte gelirsen normal' dedi    KYK'dan pişkin açıklama! Güvenlik 'Bu saatte gelirsen normal' dedi
 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar