Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
17 AĞUSTOS Pazartesi 23:31

İyidere Lojistik Limanı’nda Ana Mendirek Tamamlandı

Yapımı tamamlanan tünel ve viyadüklerin açılışını yapmak için Rize'ye gelen, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun katılımıyla, İyidere Lojistik Limanı Ana Mendireği’nin son 11 metrelik kronman betonunun döküm töreni gerçekleştirildi.

RİZE
Giriş Tarihi : 17-08-2026 22:31   Güncelleme : 17-08-2026 22:56
İyidere Lojistik Limanı’nda Ana Mendirek Tamamlandı

Haber: Bayram Ali Kavalcı

 

Törene; Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, Bakan Yardımcısı Enver İskurt, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Altyapı Yatırımları  Genel Müdürü Yalçın Eyigün, Ak Parti Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer,  Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, ilçe belediye başkanları, yüklenici firma yetkilileri ve çalışanları katıldı.

2 bin 950 metre uzunluğundaki ana mendireğin son 11 metrelik kronman betonu da tamamlanarak ana mendirek imalatı bitirilmesiyle İyidere Lojistik Limanı’nda önemli bir aşama daha geride bırakıldı.

Yüzde 82 fiziki gerçekleşme seviyesine ulaşan proje; yıllık 3 milyon ton genel kargo ve 8 milyon ton dökme yük kapasitesiyle büyük tonajlı gemilere hizmet verecek.

 İyidere Lojistik Limanı ile Rize ve Doğu Karadeniz, ulusal ve uluslararası ticaret ağlarına daha güçlü şekilde bağlanacak.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR