Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 AĞUSTOS Cuma 01:57

İsmail Saymaz gözaltısında yeni gelişme!

Gazeteci İsmail Saymaz, Gezi Parkı eylemleriyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolünün ardından Çağlayan Adliyesi'ne sevk edildi.

AKTUEL
Giriş Tarihi : 21-03-2025 11:37
İsmail Saymaz gözaltısında yeni gelişme!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Saymaz'ın Gezi Parkı davası sanıklarıyla yoğun irtibat halinde olduğu, eylemler süresince sosyal medya üzerinden kamuoyunu yanlış yönlendirdiği ve kolluk kuvvetlerine karşı kışkırtıcı paylaşımlar yaptığı iddia ediliyor. Ayrıca, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’nın internet sitesinin hazırlanması ve eylemleri basın yoluyla yayma amacı taşıyan bir televizyon kanalının kurulması konusunda rol aldığı öne sürüldü.
Soruşturma kapsamında Saymaz’ın Mehmet Osman Kavala, Şerafettin Can Atalay, Çiğdem Mater Utku ve Ayşe Mücella Yapıcı ile olaylar sırasında sık sık temas kurduğu ve sosyal medyada aktif olduğu belirtildi. Savcılık, gazeteci hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüse yardım" suçlamasıyla işlem başlattı.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan İsmail Saymaz, ifade vermek üzere Çağlayan Adliyesi’ne götürüldü.


 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR