Demir, yaptığı açıklamada bu finansmanın İstanbul’un ulaşım yatırımlarında önemli bir rol üstlendiğini belirterek, söz konusu kaynağın 4 ayrı metro hattının inşasında kullanıldığını vurguladı.
“Bu ödeme finans dünyasında bir güven testidir”
İBB’nin borçlarını hem erittiğini hem de yatırımları aksatmadan devam ettirdiğini söyleyen Ahmet Oğuz Demir, şu ifadeleri kullandı:
“2020 Eurobond tahvilini tamamen geri ödedik. Bu finansmanı, İstanbul halkına hizmet edecek metro hatlarının inşasında kullandık ve her kuruşunu zamanında geri ödedik. Finans dünyasında ‘güven testi’ olarak görülen bu ödemeyi başarıyla tamamladık. Bir yandan İBB’nin borçlarını eritmeye, bir yandan İstanbul’a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Başta emeği geçen İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum.”
Devam Eden Yatırımlar ve Güçlü Mali Disiplin
İBB’nin mali disiplin çerçevesinde hem yatırım hem geri ödeme dengesini sağladığını belirten Demir, yapılan bu ödemenin uluslararası piyasalarda da İstanbul’a olan güveni artırdığını söyledi.
İstanbul’un raylı sistem ağını genişletme hedefi doğrultusunda kullanılan Eurobond finansmanı; yeni metro hatlarının ilerleyişine katkı sağlayarak kent içi ulaşımda önemli bir ivme yarattı.
İBB, önümüzdeki dönemde de hem borç yönetiminde şeffaflığı hem de kent yatırımlarında sürdürülebilirliği esas alarak çalışmalarını sürdüreceğini duyurdu.
İlyas GÜR
Editör















