Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
29 HAZİRAN Pazartesi 01:47

Ertuğrul Doğan: “Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Ömrünü Tamamladı”

Trabzonspor’un 60. Olağan Divan Genel Kurulu’nda konuşan Kulüp Başkanı Ertuğrul Doğan, kulübün mevcut tesisleri ve mali yapısına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin artık ihtiyaca cevap veremediğini vurguladı.

FUTBOL
Giriş Tarihi : 03-05-2026 09:30
Ertuğrul Doğan: “Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri Ömrünü Tamamladı”

“Tesisler Yetersiz, Yenilenmesi Şart”

Mevcut tesislerin bulunduğu alanın 21 bin metrekare olduğunu belirten Doğan, göreve geldikten sonra kulübe 74 bin 444 metrekarelik ek arazi kazandırdıklarını söyledi. Bu alanla birlikte toplamda yaklaşık 95 bin metrekarelik bir büyüklüğe ulaşıldığını ifade eden Doğan, söz konusu araziler için 30 yıllık üst kullanım hakkının da alındığını dile getirdi.

Havalimanı projesinin genişleme yönünün tesisleri olumsuz etkileyeceğini belirten Doğan, “Artan uçak trafiği ve çevresel koşullar nedeniyle mevcut tesisler adeta dört tarafı kapalı bir alan haline geliyor. Gürültü ve güvenlik açısından burada sağlıklı çalışma yürütmek mümkün değil” dedi.

İstimlak Görüşmeleri Sürüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile istimlak sürecine ilişkin görüşmelerin sürdüğünü belirten Doğan, yapılacak kamulaştırma bedelinin kulübün mevcut borcunun üzerinde olabileceğini açıkladı.

“Yaklaşık 5 milyar lira borcumuz var. Ancak tesislerin istimlak bedelinin bu rakamın üzerinde gerçekleşmesini bekliyoruz. Bu sayede kulübümüzün vergi ve SGK borçlarını kapatmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Yeni Tesisler Yolda

Başkan Doğan, Abdulkadir Uraloğlu başta olmak üzere sürece destek veren tüm yetkililere teşekkür ederek, yeni tesis projesine de değindi.

Yıldızlı bölgesinde yaklaşık 50 bin metrekarelik askeri alanın Trabzonspor’a tahsis edilmesi için çalışmaların başladığını belirten Doğan, “Sıfırdan, Trabzonspor’a yakışır, Avrupa standartlarında modern tesisler inşa edeceğiz” dedi.

Açıklamalarında mevcut tesislerin ancak geçici çözümlerle ayakta tutulduğunu ifade eden Doğan, Trabzonspor’un geleceği için modern ve kapsamlı bir tesisleşmenin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Haber En Son Olay Haber