Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
24 EKİM Cumartesi 17:15

Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube’de Yeni Dönem: Halil İbrahim UZUN Başkan Seçildi

Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şubesi’nin 4. Olağan Kongresi’nde tek listeyle gerçekleştirilen seçim sonucunda Halil İbrahim UZUN, şube başkanlığına seçildi.

RİZE
Giriş Tarihi : 24-10-2026 14:46
Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şube’de Yeni Dönem: Halil İbrahim UZUN Başkan Seçildi

24 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen kongrede birlik, beraberlik ve dayanışma mesajları öne çıktı. Kongrede konuşan UZUN, yeni dönemde ortak akıl, istişare ve hizmet anlayışıyla hareket edeceklerini belirterek bütün üyeleri kucaklayan bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını ifade etti.

Yönetim, denetleme ve disiplin kurulları ile yedek üyelerden oluşan 34 kişilik kadronun ortak sorumlulukla çalışacağını vurgulayan UZUN, asıl ve yedek ayrımı gözetmeden herkesin teşkilata katkı sunacağını dile getirdi.

Eğitim-Bir-Sen’in kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan ve teşkilatın kuruluşunda emeği geçenleri rahmet ve minnetle anan UZUN, kongre sürecinde kendisine destek veren, inanan ve dualarını esirgemeyen tüm yol arkadaşlarına teşekkür etti.

Yeni dönemin çalışma anlayışını “Ben bu göreve söz vermek için değil, sözümü yerine getirmek için talibim. Önceliğimiz makam değil hizmet, kişisel beklentiler değil üyelerimizin hakkı ve teşkilatımızın geleceği olacaktır.” sözleriyle ortaya koyan UZUN, üyelerin hak ve menfaatlerini kararlılıkla savunacaklarını belirtti.

Yeni yönetim belli oldu

Kongrede yapılan seçim sonucunda Eğitim-Bir-Sen Rize 2 No’lu Şubesi’nin yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

* Şube Başkanı: Halil İbrahim UZUN

* Başkan Yardımcısı: Doç. Dr. Yusuf CEYLAN

* Başkan Yardımcısı: Dr. Öğr. Üyesi İbrahim OLGUN

* Başkan Yardımcısı: Dr. Hasan ÇAKIR

* Başkan Yardımcısı: Hüseyin YILMAZ

* Başkan Yardımcısı: Recep YEREBAKAN

* Başkan Yardımcısı: Fatih AKARSU

“Taraf olmak değil, artık biz olmak” anlayışıyla yeni döneme başladıklarını belirten UZUN, teşkilat içindeki dayanışmayı güçlendirmeyi, üyelerin taleplerini etkin biçimde gündeme taşımayı ve sendikanın kurumsal gücünü daha ileriye taşımayı hedeflediklerini ifade etti.

Kongre, yeni yönetimin sendikaya, üyelere ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi camiasına hayırlı olması temennileriyle sona erdi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR