Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
16 MAYIS Cumartesi 07:48

DEVA Partili Korkmaz’dan Kaçak Yapı Uyarısı: “Bakanlık yıkım dedi, neden hâlâ duruyorlar?”

Rize’de etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelanlar, bölgede ciddi hasara yol açarken, dere kenarındaki kaçak yapıların yarattığı risk yeniden gündeme geldi.

RİZE
Giriş Tarihi : 21-09-2025 07:53
DEVA Partili Korkmaz’dan Kaçak Yapı Uyarısı: “Bakanlık yıkım dedi, neden hâlâ duruyorlar?”

Haber: Sümeyye ÇELİK

Fırtına Vadisi ve Ayder yolu üzerinde bulunan çok sayıda bungalovun suya kapılması üzerine açıklama yapan DEVA Partisi Rize İl Başkanı M. Engin Korkmaz, yetkililere sert uyarılarda bulundu.

Korkmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın geçtiğimiz şubat veya mart ayında dere kenarındaki yaklaşık 150 bungalov için “1 hafta içinde yıkılması” yönünde talimat verdiğini hatırlatarak, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu yapılar için açıkça yıkım emri verdi. Peki bu talimata rağmen neden hâlâ yıkılmadılar? Sele kapılan bungalovlarda ya insanlar konaklıyor olsaydı, bunun sorumlusu kim olacaktı?” dedi.

“Allah göstermesin, can kaybı olabilirdi”

Kaçak yapıların büyük risk taşıdığını vurgulayan Korkmaz, “Allah göstermesin, sezon içinde bu yapıların içi dolu olsaydı, yitirilecek canların sorumlularından biri de yetkililer olmayacak mıydı?” sözleriyle tehlikenin boyutuna dikkat çekti.

“Denetim hemen başlamalı”

Fırtına Vadisi’ndeki tüm yapıların ivedilikle denetlenmesi gerektiğini söyleyen Korkmaz, “Çamlıhemşin’in Fırtına Vadisi içerisindeki bütün yapılar yarından tezi yok denetlenmeli, mevzuata uygun olmayanlar tespit edilmelidir. Olası can ve mal kayıplarının önüne geçmek için bugünden tedbir alınmalıdır” çağrısında bulundu.

“Geleceğimizi koruyalım”

Vatandaşlara da duyarlılık çağrısı yapan Korkmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu topraklarda kaybolan bir can, sadece bir aileyi değil bütün bir milleti eksiltir. Bu acıları tekrar yaşamamak için yerleşimlerimizi daha öngörülebilir, güvenli ve teknik açıdan uygun alanlarda kurmalıyız. Çocuklarımızın geleceğini, analarımızın gözyaşını ve memleketimizin değerini korumak hepimizin ortak sorumluluğudur.”

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar