Konuklarını makamında ağırlayan Rektör, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendilerini üniversitemizde ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.
Büyükelçi Jiang Xuebin ise misafirperverliğinden dolayı Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’a teşekkür etti.
Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ise akademik ve kültürel iş birliklerinin yanı sıra iki ülke açısından da büyük öneme sahip olan çay konusu ele alındı. Çayın, geliştirilecek ortak projeler sayesinde ülkemiz ile Çin arasındaki mevcut bağı daha da güçlendireceği vurgulandı.
Büyükelçiye, Kültür Müsteşarları Zhou Meifen ile Sun Wei ve Kültür Ataşesi Dang Guanglong’un eşlik ettiği görüşmede, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mete Avcı, Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç ve Prof. Dr. Nebi Gümüş hazır bulundu.
Ziyaretin sonunda Büyükelçi Jiang Xuebin, Üniversitemiz anı defterini imzaladı.
İlyas GÜR
Editör















