Haber: İlyas GÜR
Özçelik, Amerika ve İsrail’in uzun yıllardır bölgede süregelen politikalarının zulme neden olduğunu belirterek, özellikle İran’da devam eden savaşın endişe verici boyutlara ulaştığını söyledi. Savaşların bir an önce sona ermesi temennisinde bulunan Özçelik, “İnşallah Cenabı Allah en kısa zamanda bu savaşın durmasını bizlere ve tüm İslam âlemine nasip eder” dedi.
“Ekonomik Etkileri Türkiye’de Hissediliyor”
Bölgedeki istikrarsızlığın Türkiye ekonomisine de olumsuz yansıdığını vurgulayan Özçelik, özellikle akaryakıt fiyatlarındaki artışa dikkat çekti. Mazot fiyatlarının yükselmesi, fiyat dengesizlikleri ve ihracattaki daralmanın ülke genelinde sıkıntılara yol açtığını ifade etti.
Türkiye’nin ekonomik anlamda zorlu bir süreçten geçtiğini dile getiren Özçelik, bu sürecin birlik ve dayanışma ile aşılabileceğini belirtti.
“Temennimiz Sürecin Başarıyla Atlatılması”
Açıklamasında temennilere de yer veren Özçelik, yaşanan gelişmelerin hem Türkiye hem de İslam dünyası açısından olumlu şekilde sonuçlanmasını diledi. Özçelik, yetkililerin gerekli adımları atarak bu süreci en iyi şekilde yöneteceğine inandığını ifade etti.
İlyas GÜR
Editör










