Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 08:17

Ayder Yaylası’nda Plaka Krizi: “Rize’nin Yaylasında 61 Plaka Olur mu?”

Doğu Karadeniz’in en önemli turizm merkezlerinden Ayder Yaylası, bu yaz yalnızca turist yoğunluğu ile değil, yeni bir tartışmayla da gündeme geldi.

RİZE
Giriş Tarihi : 21-08-2025 08:20
Ayder Yaylası’nda Plaka Krizi: “Rize’nin Yaylasında 61 Plaka Olur mu?”

Yaylada kapalı otoparkın devreye girmesiyle birlikte, otopark ile yayla merkezi arasında ücretsiz servis uygulaması başlatıldı. Ancak bu servislerde kullanılan araçların Trabzon plakalı (61) olması, Rizelilerin tepkisine yol açtı.
Rizeliler, Trabzon’da daha önce yapılan benzer bir ihalede sadece 61 plaka araçlara izin verildiğini hatırlatarak, Ayder’de neden 53 plaka zorunluluğu getirilmediğini sorguladı. Tepkilerini dile getiren vatandaşlar, “Trabzon’da kendi plakalarına ayrıcalık tanınıyor. Peki bizim yaylamızda neden Trabzon plakalı araçlar çalışıyor?” ifadelerini kullandı.
Yerel basına da yansıyan tartışma, iki şehir arasında süregelen rekabetin ulaşıma da sıçradığını gösterdi. Futbol ve müzik alanındaki çekişmelerin ardından, şimdi de Ayder Yaylası’nda servis araçlarının plakaları gündem oldu.
Rizeliler, Ayder’de hizmet verecek araçların kendi plakalarına tahsis edilmesini talep ederken, gözler konuyla ilgili yetkililerden yapılacak açıklamaya çevrildi.
Kaynak: Camlıhemsinhaber

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar