Lojistik merkezin özellikle Erzurum ve çevresindeki ticari hareketlilikle doğrudan bağlantılı hale getirilmesinin önemine dikkat çeken Mete, Erzurum'dan İyidere Lojistik Limanı'na uzanacak demiryolu projesinin maliyet ve ulaşım açısından önemli bir seçenek olduğunu ifade etti.
Mete, bölgede farklı güzergâhlar üzerinden gündeme gelen demiryolu projelerinin bulunduğunu belirterek, kendisinin desteklediği güzergâhın Erzurum'dan başlayarak Bayburt ve Uzungöl üzerinden Rize'ye ulaşmasını öngördüğünü dile getirdi.
Ahmet Arif Mete, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “En önemlisi Erzurum ile İyidere Lojistik Merkezi'nin demiryolu ile birbirine bağlanmasıdır. Bununla ilgili projeler yapılmıştır. Daha rantabl ve daha düşük maliyetle Erzurum'dan İyidere Lojistik Limanı'na ulaşması gereken bir demiryolu projesi var” dedi.
Araklı üzerinden planlanan farklı bir demiryolu güzergâhının da bulunduğunu belirten Mete, kendisinin ise Erzurum-Bayburt-Uzungöl güzergâhından İyidere'ye ulaşacak projeyi desteklediğini söyledi.
Mete, “Benim canıgönülden desteklediğim proje Erzurum'dan Bayburt'a, oradan Uzungöl üzerinden aşağıya inerek İkizdere ve Kalkandere güzergâhından doğrudan İyidere Lojistik Limanı'na ulaşan projedir. Şu anda yapılmış, çizilmiş bir proje var. Bu projenin hayata geçirilmesini canıgönülden destekliyorum” ifadelerini kullandı.
Mete, demiryolu bağlantısının İyidere Lojistik Merkezi'nin bölgesel ve uluslararası ticaretteki rolünü güçlendireceğini belirterek, projenin Rize'nin lojistik altyapısı açısından önemli olduğunu vurguladı.
İlyas GÜR
Editör
















