Göbeklitepe Kültür Sanat Derneği tarafından organize edilen festivale, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Harran Üniversitesi ve Şanlıurfa Valiliği destek verdi. Festivalde arkeolojiye adanmış kısa filmler ve belgeseller 4 gün boyunca Şanlıurfa’nın farklı noktalarında gösterime sunuldu.
Ödüller Sahiplerini Buldu
Festivalin uluslararası kategorisinde en iyi senaryo ödülünü ‘The Gold Teeth’ filmi ile Alireza Kazemipour alırken, en iyi yönetmen ödülü ‘-12’ filmi ile Bahador Zamani’ye verildi. En iyi film ödülüne ise ‘Can You Keep a Secret?!’ ile Mohamed Elwy layık görüldü. Klaus Schmidt belgesel ödülü ise ‘Heraion Teikhos’un Kadınları’ adlı belgeseliyle yönetmen Özge Deniz Özker’e takdim edildi.
Festival Koordinatöründen Çağrı
Festival Koordinatörü Ramazan Aygat, festivalin bu yıl geniş katılımla başarıyla gerçekleştiğini belirtti ve sinemaseverleri önümüzdeki yıl yeni filmlerle başvurmaya davet ederek, “Şanlıurfa’nın kültürünü ve tarihini keşfetmeye gelenleri her zaman burada ağırlamaktan mutluluk duyarız,” dedi

Editör