Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
15 MAYIS Cuma 03:55

19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SANKO ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. GÜNER DAĞLI: “19 MAYIS 1919, TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN SEMBOLÜDÜR”

GAZİANTEP
Giriş Tarihi : 17-05-2024 10:25
19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.
Prof. Dr. Güner Dağlı, Türk milletinin, tarih boyunca vatan ve bayrak uğruna büyük bedeller ödediğini, her türlü zorluğa ve sıkıntıya göğüs gererek asla bağımsızlık mücadelesinden vazgeçmediğini belirterek, “Tarihte dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919, bir milletin uyanışının ve millet iradesine dayanan bir devletin kurulmasının sembolüdür” dedi.
“Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ‘Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyet'i biz kurduk, O'nu yükseltecek ve sürdürecek sizlersiniz.’ sözüyle 100 yıldır yolumuza ışık tutan Cumhuriyetimizi, geleceğimizin teminatı gençlerimize emanet etmiştir. Bu kutsal emanete sahip çıkmakta Türk gençliğinin yegane görevidir” diyen Prof. Dr. Dağlı, mesajında şunları kaydetti:
“Kahraman ecdadımızın kanlarıyla yıkadığı bu toprakları, gençlerimizin her koşulda sahipsiz bırakmayacağına yürekten inanıyorum.
Gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü için mücadele eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnet, kahraman gazilerimizi şükranla anıyorum.”    

 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar