Toplantının ana gündemini, Artvin genelinde uzun yıllardır süren çevre mücadelesi oluşturdu. Katılımcılar, derelerde, ormanlarda ve yaşam alanlarında yürütülen çevre direnişlerinin birleşik ekolojik mücadelenin gerekliliğini her geçen gün daha da görünür kıldığını belirtti. Sol Parti’nin bu hatta öncülük etmesi gerektiği vurgulanarak, ekolojik mücadelenin parti için stratejik bir öncelik olduğu ifade edildi.
Çalıştayda ayrıca ülke genelindeki güncel siyasal gelişmeler de değerlendirildi. Parti temsilcileri, artan baskı ortamı ve demokratik alanların daraltılmasına dikkat çekerek, böyle bir dönemde birleşik muhalefet hattının güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Artvin İl Örgütü’nün bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar gözden geçirilirken, önümüzdeki döneme ilişkin siyasal çalışma planı da detaylarıyla ele alındı.
Toplantı sonunda yapılan ortak değerlendirmede, toplumun direnç gücünün ortak mücadele bilincinden geçtiği vurgulandı. Katılımcılar, birleşik mücadelenin taşıyıcısının Sol Parti olduğunu ifade ederek, Artvin’de hem ekolojik hem de demokratik hak mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.
İlyas GÜR
Editör
















