Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 11:06

Saadet-Gelecek Ortak Grup Toplantısında Gündem: Asgari Ücret ve Adalet

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Saadet-Gelecek Partisi'nin ortak grup toplantısında, asgari ücret, adalet ve eğitim politikaları başta olmak üzere birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Arıkan, asgari ücrette en az yüzde 61 zam yapılmasını teklif ederken, adalet sistemindeki aksaklıkları ve mülakat uygulamalarını sert bir şekilde eleştirdi.

SİYASET
Giriş Tarihi : 27-11-2024 12:35
Saadet-Gelecek Ortak Grup Toplantısında Gündem: Asgari Ücret ve Adalet

Asgari Ücrette Yüzde 61 Zam Teklifi
Arıkan, enflasyonun özellikle düşük gelir gruplarında yarattığı tahribata dikkat çekerek, asgari ücret zammının en az yüzde 61 olması gerektiğini vurguladı:

"Zenginin hissettiği enflasyon ile yoksulun maruz kaldığı enflasyon aynı değildir. TÜİK verilerine göre, düşük gelir grubunun enflasyonu yüzde 61 olarak tespit edilmiştir. Bu nedenle, alım gücünün korunması için bu oran altında bir zam teklifini kabul etmek mümkün değildir."

Arıkan ayrıca, brüt ve net maaş arasındaki kesintilerin kaldırılmasını önererek, ücret politikalarının daha adil hale getirilmesi gerektiğini belirtti.

Mülakat Eleştirisi
Milli Eğitim Bakanlığı’nın mülakat sistemine sert eleştirilerde bulunan Arıkan, bunun gençlerin haklarını gasp ettiğini ifade etti:

"Bugüne kadar 22 yılda 9 kez Milli Eğitim Bakanı değişti. Her gelen yeni bir sistem denedi, ancak en büyük zulüm mülakat uygulamalarıyla yapıldı. 5 bin gencimizin hakkı gasp edildi."

Eğitimin bir milletin geleceğini belirleyen en önemli unsur olduğunu vurgulayan Arıkan, mevcut politikaların eğitim sistemini içinden çıkılmaz bir hale getirdiğini söyledi.

Adalet Sistemi ve Mafya Eleştirileri
Adalet konusuna da değinen Arıkan, mevcut hükümeti adaletin siyasallaşması ve ceza sistemi konularında başarısız bulduğunu belirtti:

"İktidara yakınsanız suç işleme özgürlüğüne sahipsiniz, değilseniz Allah yardımcınız olsun. İktidarın adalet konusundaki tek başarısı, süslü adalet sarayları yapmaktır."

Cezaevlerindeki koşulların dışarıdan daha güvenli hale geldiğine dair algıya dikkat çeken Arıkan, toplumsal güvenin sarsıldığını söyledi.

'Yeni Nesil Siyaset'le Çözüm Vurgusu
Arıkan, Türkiye'nin çözüm bekleyen tüm sorunlarına karşı "yeni nesil siyaset" yaklaşımını benimsediklerini belirterek, halkın bu düzenden kurtulacağına olan inancını dile getirdi:

"Adında ne varsa içinde o olmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Müsterih olun, bu düzeni 'yeni nesil siyaset' anlayışıyla değiştireceğiz."

Mahmut Arıkan'ın liderliğinde Saadet-Gelecek Partisi'nin ortak duruşunu güçlendirdiği ve yeni bir muhalefet çizgisi oluşturmayı hedeflediği dikkat çekiyor.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar