Can HACIOĞLU
Yılmaz Büyükerşen Bal Mumu Heykelleri müzesinde çalışmalarına devam eden 87 yaşındaki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kendisinde Anadolu Rektörlüğü döneminden kalma bir alışkanlık olduğunu da belirterek,” Bana yapılan yanlış uygulamaları, işlemleri Allaha havale ettiğimi söylerim. Bu sözümün karşılığını rektörlük dönemimden bu yana görüyorum” şeklinde konuştu.
25 YIL BAŞKAN YAPTI
Eskişehir halkının beş dönem topla 25 yıl kendisine güvenerek, belediye başkanlığı görevini verdiğini de hatırlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:” Bu Eskişehir’de kırılamayacak bir rekordur. 5 dönem Eskişehir halkı kayıtsız şartsız beni oyları ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçti. Bende bu konuda Eskişehir’e hizmet ettim. Üzerine düşeni yapmaya çalıştım. Eskişehir için çalışmaya devam ediyorum. Köşeme çekilmeye niyetim yok. Bu şehirde doğduk, bu şehirde öleceğiz. Baki kalanda kubbede hoş sedadır” .
Büyükerşen, bugünlerde, Anıtkabir’e hediye edeceği sandalyede oturan Atatürk’ün balmumu heykeli üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.
İlyas GÜR
Editör
















