Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 11:36

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “ Allaha havale ediyorum”

Eski Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen hakkında 5 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlenirken, konunun kamuoyuna yansıması Büyükerşen’in de içinde bulunduğu bir vakfa kayyum atanması toplumda büyük ilgi uyandırdı. Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen,” Hakkında gerçekler dışında çalışma yapanlara Allaha havale ediyorum” dedi.

ESKİŞEHİR
Giriş Tarihi : 18-07-2025 12:31
Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, “ Allaha havale ediyorum”

Can HACIOĞLU 
Yılmaz Büyükerşen Bal Mumu Heykelleri müzesinde çalışmalarına devam eden 87 yaşındaki Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, kendisinde Anadolu Rektörlüğü döneminden kalma bir alışkanlık olduğunu da belirterek,”  Bana yapılan yanlış uygulamaları, işlemleri Allaha havale ettiğimi söylerim. Bu sözümün karşılığını rektörlük dönemimden bu yana görüyorum” şeklinde konuştu. 
25 YIL BAŞKAN YAPTI 
  Eskişehir halkının beş dönem topla 25 yıl kendisine güvenerek, belediye başkanlığı görevini verdiğini de hatırlatan Büyükerşen, şöyle konuştu:” Bu Eskişehir’de kırılamayacak bir rekordur. 5 dönem Eskişehir halkı kayıtsız şartsız beni oyları ile Büyükşehir Belediye Başkanı seçti. Bende bu konuda Eskişehir’e hizmet ettim. Üzerine düşeni yapmaya çalıştım. Eskişehir için çalışmaya devam ediyorum. Köşeme çekilmeye niyetim yok. Bu şehirde doğduk, bu şehirde öleceğiz. Baki kalanda kubbede hoş sedadır” . 
  Büyükerşen, bugünlerde, Anıtkabir’e hediye edeceği sandalyede oturan Atatürk’ün balmumu  heykeli üzerine çalışmalarını yoğunlaştırdı.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar