Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
13 MAYIS Çarşamba 19:04

Orçay’ın Kurucusu Hızır Erdoğan 108 Yaşında Hayatını Kaybetti

Orçay ' ın kurucusu Hızır Erdoğan, tedavi gördüğü Ankara’da 108 yaşında hayatını kaybetti.

RİZE
Giriş Tarihi : 09-05-2026 09:16
Orçay’ın Kurucusu Hızır Erdoğan 108 Yaşında Hayatını Kaybetti

Haber: Faik BAKOĞLU

Rize Ticaret Borsası Başkanı ve Orçay Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erdoğan ile Pasifik Holding sahibi Fatih Erdoğan’ın dedesi olan Hızır Erdoğan için ilk cenaze töreni dün Hacı Bayram Camii’nde gerçekleştirildi.

İki erkek çocuk babası olan Hızır Erdoğan’ın cenazesi bugün Ortaköy Köyü’ndeki aile mezarlığında toprağa verilecek. Erdoğan, 14 yıl önce hayatını kaybeden eşi Ballı Erdoğan’ın yanına defnedilecek.

1986 yılında Orçay’ı kurarak Rize’de özel sektör çay sanayisinin önemli isimlerinden biri haline gelen Hızır Erdoğan, iş dünyasında bıraktığı iz ve bölge ekonomisine yaptığı katkılarla anılıyor.

Merhum Hızır Erdoğan’a Allah’tan rahmet; torunları Mehmet ve Fatih Erdoğan başta olmak üzere ailesine, sevenlerine, dost ve yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyoruz.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar