Remzi Güzel, Rize’de toplam 556 muhtarın görev yaptığını ifade ederek, bunlardan 347’sinin köy, 209’unun ise mahalle muhtarı olduğunu söyledi. Muhtarlık kurumunun Osmanlı döneminde II. Mahmut tarafından 1829 yılında kurulduğunu hatırlatan Güzel, “Muhtarlık, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan nadir kurumlardan biridir. Muhtarlar, görev yaptıkları bölgelerde asayişin sağlanması ve vatandaşlara hizmet noktasında önemli bir rol üstlenmektedir” dedi.
Muhtarların asli görevinin sorunları tespit edip çözüm üretmek olduğunu vurgulayan Güzel, “Eğer sorunlar olmasaydı muhtarlık müessesesi de kurulmazdı. Elbette zaman zaman iletişim eksiklikleri yaşanabiliyor ancak muhtarlık, sürekli kendini yenileyen ve çağın gerekliliklerine uyum sağlayan bir kurumdur” ifadelerini kullandı.
Güzel, muhtarların yaşanan sorunlara çözüm bulma konusunda kararlılıkla çalıştığını belirterek, “Mutlaka bazı sorunlar oluyor ancak çözümsüz sorun yoktur. Önemli olan, bu sorunlara karşı doğru adımları atmak ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamaktır” diye konuştu.
İlyas GÜR
Editör

















