Rize Haber sowinbet savabet oslobet editorbet
Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
21 OCAK Çarşamba 09:33

Milli Parti'den Çay Üreticileri İçin Sert Çıkış: “Alın Teri Sahipsiz Bırakılamaz!”

Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, Türk çayı ve çay üreticisinin karşı karşıya kaldığı sorunlara dikkat çekerek, hükümete sert eleştirilerde bulundu.

SİYASET
Giriş Tarihi : 01-08-2025 09:01
Milli Parti'den Çay Üreticileri İçin Sert Çıkış: “Alın Teri Sahipsiz Bırakılamaz!”

Haber: Semra SAKARYA

Parti tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında, çay üreticisinin emeğinin hiçe sayıldığı vurgulandı ve özel sektörün devletin belirlediği taban fiyatın çok altında, 18 TL gibi “utanç verici” bir fiyattan çay alımı yaptığı belirtildi.

Açıklamada, “Vefakâr ve cefakâr çay üreticisi, gecenin dördünde kalkıp yağmur çamur demeden ürününü toplarken yok sayılmakta, emeği görmezden gelinmektedir. Hükümet ise bu duruma sessiz kalarak üreticiyi kaderine terk etmektedir. Bu sessizlik, alın terine karşı yapılan en büyük haksızlıktır” ifadelerine yer verildi.

Çay üreticisinin sesini uzun süredir kürsülerden ve meydanlardan dile getirdiklerini belirten Uzun, AKP iktidarının üreticiyi özel sektöre ezdirdiğini ve alın terini “tüccara peşkeş çektiğini” söyledi.

Üç Maddelik Acil Çağrı

Milli Parti, hükümete şu üç maddelik çağrıda bulundu:

Özel sektörün taban fiyatın altında çay alımına derhal son verilmelidir.

Üreticinin zararı karşılanmalı ve gerekli telafi adımları acilen atılmalıdır.

Çay, stratejik ürün ilan edilmeli ve üretici yasal koruma altına alınmalıdır.

Aksi halde üreticinin tepkisinin sandıkta karşılık bulacağını belirten Uzun, açıklamasını şu sözlerle noktaladı:

“Milli Parti olarak üreticilerimizin yalnız olmadığını ve onların her zaman yanında olduğumuzu belirtmek isteriz. Bu mücadeleyi üreticilerimiz hakkını alana kadar sürdüreceğiz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
http://ank.ac/ - https://sex99.tw/ -