Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 20:59

Mansur Yavaş’tan Sert Açıklama: “Hesabını Veremeyeceğimiz Tek Bir İşlemimiz Yok”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yürüttüğü görev sürecine ilişkin kamuoyunda yer alan iddialara yanıt verdi.

ANKARA
Giriş Tarihi : 11-10-2025 13:22   Güncelleme : 11-10-2025 13:30
Mansur Yavaş’tan Sert Açıklama: “Hesabını Veremeyeceğimiz Tek Bir İşlemimiz Yok”

 Yavaş, basın açıklamasında hareketlerinin hukuka, demokratik değerlere ve kamu vicdanına uygun olduğunu belirterek, hakkındaki iddiaların itibarını gölgeleyemeyeceğini söyledi.
Yavaş, açıklamasında şunları kaydetti: “Görev sürem boyunca her adımımı hukukun evrensel ilkeleri, demokratik değerler ve kamu vicdanı doğrultusunda attım. Ankara halkının bir kuruşunun, bir imzasının hesabını vermekten hiçbir zaman çekinmedim.”
Devlet denetim mekanizmalarının çalışmalarına vurgu yapan Yavaş, Mülkiye Müfettişleri ve MASAK tarafından kapsamlı incelemeler yapıldığını; belgelerin, dosyaların ve hesapların satır satır incelendiğini belirtti. “Sonuç açık ve nettir: Her işlemimiz şeffaftır, her kuruşun kaydı vardır.” diyen Yavaş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma yürütmesi için İçişleri Bakanlığı’ndan izin almasına gerek olmadığını ve çağrılması halinde gönüllü olarak ifade verebileceklerini söyledi.
Yavaş ayrıca, kendileri hakkında hazırlanan iddianamede isimlerinin yer almamasına dikkat çekti ve bunun bazı çevreleri rahatsız ettiğini belirtti. “Mülkiye Müfettişleri, Osman Gökçek’in sunduğu belgeleri tek tek inceledi ve ifadeye çağırmaya gerek görmedi.” ifadesini kullandı.
Açıklamasında, iddiaların siyaseten kullanılmasına da tepki gösteren Yavaş, adaletin siyasetin malzemesi yapılmaması gerektiğini vurguladı: “Bizim kapımız devlete de adalete de sonuna kadar açıktır. Ama kimse unutmasın: Bu ülke, adaleti eğip bükerek yönetilemez. Demokrasi sadece sandıkta değil, adalete güvenle yaşar.”
Yavaş, konuşmasını “Hesabını veremeyeceğimiz tek bir işlemimiz yoktur.” sözleriyle sonlandırdı ve sürecin adil biçimde yürütülmesini beklediklerini kaydetti.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar