Melih Gökçek’in oğlu AKP Milletvekili Osman Gökçek, 600 milyon lira değerindeki 2 bin 400 metrekarelik Saray’ını babasının Başkan olduğu dönemde Belediyeden ihaleler alan bir firmanın yaptığı iddia edildi.
SARAY'IN İHALESİ VEKİLDEN
ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ortaya attığı iddiaya dair Sözcü muhabiri Deniz Ayhan firma ve aile Gökçek döneminde belediye ihalelerin abonesi RP eski milletvekili Hüsamettin Korkutata’ya ait çıktığını öne sürdü.
Gökçek döneminde Göksu Park, Mogan Park ve Harikalar Diyarı’nda otopark, futbol, basketbol, tenis, voleybol sahaları da Korkutata ailesinin şirketine verilmişti.
Mansur Yavaş 'abone kralını' paylaştı! Küçük Osman Gökçek’in sarayında tanıdık isim çıktı! - Resim : 1
İHALECİ "ABONE KRALI" ÇIKTI
RP eski Milletvekili Hüsamettin Korkutata Numan Kurtulmuş’un kurduğu HAS Parti’de de genel başkan yardımcılığı görevini yürütmüştü. Aileye dair Binko İnşaat, Ankapark’tan da 56 ihale aldığı ortaya çıkması 'aboneler kralı' şeklinde yorumlandı.
YAVAŞ'TAN TEPKİ
Mansur Yavaş “TBMM’de sorulduğu zaman da pişkin pişkin ‘600 etmez, 500 etmez 400 eder’ diyor. Hayatında bir gün alın teriyle para kazanmamış bu insan, şimdi hafiye olmuş bizim belediye başkanlarımızın arkasından geziyor” ifadelerini kullanmıştı.
Mansur Yavaş 'abone kralını' paylaştı! Küçük Osman Gökçek’in sarayında tanıdık isim çıktı! - Resim : 2
SARAY 14 BİN M2 ALANDA
Gökçek’in villası 14 bin m2 alana kurulmuştu. Yatak odasında jakuzisi bulunan Saray’a dair fotoğrafları CHP’li Veli Ağbaba Meclis’te göstermişti.
İlyas GÜR
Editör















