Haber Yavuz Günay
Kaçkarların eteklerinde, Ardeşen ve Çamlıhemşin’i yakından ilgilendiren metalik maden arama ruhsatı ihalesinin iptal edildiği açıklandı.
Ardeşen sınırları içerisinde yer alan ve bakır gibi metalik madenler grubundaki arama faaliyetlerini kapsayan saha için gerçekleştirilen ihale sürecinin, bölge halkının talepleri ve hassasiyetleri doğrultusunda iptal edildiği bildirildi.
Kararı AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu duyurdu. Mertoğlu, yaptığı açıklamada ihale sürecinin bölge halkının talepleri ve hassasiyetleri dikkate alınarak iptal edildiğini ifade etti.
Topluca ve Maselevat Vadisi de Süreci Yakından Takip Ediyordu
Ardeşen sınırlarında bulunan maden sahı; İsina Tepesi, 4 Yol, Maselevat Vadisi ve Bal Ormanı bağlantıları nedeniyle Çamlıhemşin’in Topluca Köyü ve çevresinde de yakından takip ediliyordu.
Bölgede daha önce Bal Ormanı olarak ilan edildiği belirtilen alanın doğal yapısı ve çevresel özellikleri, maden arama sürecine ilişkin tartışmaların da odağında yer aldı.
İhalenin iptal edilmesi, Ardeşen ve Çamlıhemşin Topluca’da memnuniyetle karşılandı. Bölge sakinleri, kararın doğal alanların korunması açısından önemli olduğunu belirtirken, bundan sonraki sürecin nasıl ilerleyeceğini takip etmeye devam edecek.
Gözler Bundan Sonraki Süreçte
İsina Tepesi’nden 4 Yol’a, Maselevat Vadisi’nden Topluca’ya uzanan geniş coğrafyada doğal dokunun korunması, bölge sakinlerinin öncelikli beklentileri arasında bulunuyor.
Maden arama ruhsatı ihalesinin iptal edilmesiyle birlikte bölgede yaşayan vatandaşlar açısından yeni bir süreç başlamış oldu. Gözler, söz konusu saha ve çevresine ilişkin bundan sonraki resmi kararlara çevrildi.
İlyas GÜR
Editör
















