Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
13 EKİM Salı 13:57

Keçiören Karakaya'da 20 yıllık imar sorunu çözüldü

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Ovacık Mahallesi Karakaya bölgesindeki 20 yıllık imar ve mülkiyet sorunlarının çözüldüğünü ve tapuların teslim edildiğini duyurdu. 160 hektarlık alanda doğa odaklı yeni bir şehircilik vizyonu uygulanacak.

ANKARA
Giriş Tarihi : 13-10-2026 12:50   Güncelleme : 13-10-2026 13:12
Keçiören Karakaya'da 20 yıllık imar sorunu çözüldü

ANKARA (İGFA) - Ankara'da Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Ovacık Mahallesi’nin Karakaya bölgesinde 20 yıldır çözülemeyen imar ve mülkiyet sorunlarının çözüme kavuşturularak hak sahiplerine yeni tapularının teslim edildiğini duyurdu.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Karakaya bölgesinde 20 yıldır çözülemeyen imar ve mülkiyet sorunlarının çözümüne ilişkin yaptığı açıklamada, Ovacık Mahallesi'nin Karakaya bölgesinde 20 yılı aşkın süredir beklenen yeni bir dönemin kapısını açtıklarını belirterek, "Geçmişte planların mahkeme kararlarıyla iptal edilmesi nedeniyle gelişimi kesintiye uğrayan bölgemizde bu dönem hazırladığımız imar ve parselasyon planlarıyla önemli bir adım attık. İlgili kurumlarla yürüttüğümüz çalışmalar sonucunda orman sınırı ve tapu şerhi sorunlarını çözüme kavuşturduk. Bölgeyi ruhsata açık hale getirerek yeni tapuları vatandaşlarımıza teslim ettik. Şimdi 160 hektarlık bu alanda doğayla iç içe bir mahallenin geleceğini planlıyoruz. Ormanla bütünleşen yeşil alanlar, korunan dere koridorları ve düşük yoğunluklu yapılaşmayla daha sakin, daha ferah bir yaşam hedefliyoruz. Çocukların parklarda oynadığı, ailelerin sokaklarda buluştuğu, okulların çevresinde günlük yaşamın canlanacağı bir mahalle, eğitim alanları ve ortak yaşam mekânlarıyla komşuluk kültürünün güçleneceği yeni bir yerleşim. Ovacık ile Bağlum arasında bağ kuran Karakaya'da planlı gelişimin önünü açıyor, Keçiören'in geleceğini birlikte şekillendiriyoruz" diye konuştu.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR