Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
15 AĞUSTOS Cumartesi 08:34

Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi Cumartesi Açılıyor

Güneysu'da yapımı tamamlanan ve Millet Bahçesi içerisinde yer alan yeni Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi, 26 Ekim 2024 Cumartesi günü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın katılımıyla hizmete açılacak. İlçenin kültürel hayatına önemli katkılar sunacak olan kütüphane, modern ve geniş bir alanda vatandaşların bilgiye erişimini kolaylaştıracak.

RİZE
Giriş Tarihi : 24-10-2024 20:02
Güneysu İlçe Halk Kütüphanesi Cumartesi Açılıyor

Haber: Sude KÖROĞLU

Önceden Özel İdare binasının 2. katında, 800 m² alanda hizmet veren kütüphane, şimdi 1.066 m²'lik yeni binasında 18.000 kitap kapasitesiyle daha fazla okuyucuya hitap edecek. 285 kişilik okuma ve çalışma alanına sahip kütüphane, her yaş grubuna uygun bölümler barındırıyor. Özellikle çocuklar için 0-3 ve 3-6 yaş gruplarına yönelik alanlar oluşturulurken, yetişkin okuma salonları, veli bekleme salonu ve bir kafeterya da bulunuyor.

Güneysu Belediye Başkanlığı tarafından 25 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsis edilen kütüphane, saat 13.00'te düzenlenecek törenle resmi olarak açılacak

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR