Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
14 MAYIS Perşembe 05:01

Erzurum'da Kültür Yolu Festivali Başladı: Esnaf ve Halk Memnun

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 16 şehirde düzenlenen Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci durağı Erzurum oldu. Festivalin açılışı, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan’ın katılımıyla Erzurum Müzesi'nde gerçekleşti. 17-25 Ağustos tarihleri arasında sürecek olan festival, kentteki ekonomik canlılığa ve tanıtıma önemli katkı sağlıyor.

ERZURUM
Giriş Tarihi : 19-08-2024 17:52
Erzurum'da Kültür Yolu Festivali Başladı: Esnaf ve Halk Memnun

Erzurum’da 9 gün boyunca 50’ye yakın noktada düzenlenecek 500'den fazla etkinlik, şehre hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Festival süresince stant açan Erzurumlu esnaf, kentin tanıtımına ve ekonomisine sağladığı katkıdan dolayı memnun olduklarını dile getirdi. Yöresel ürünlerini tanıtma ve satış imkanı bulan esnaf, bu tür etkinliklerin şehrin ekonomisine can suyu olduğunu belirtiyor.

Kahve tanıtımı yapan bir esnaf, ülke genelinde yaşanan ekonomik sıkıntıların Erzurum’da daha fazla hissedildiğini vurgulayarak, “Bu tür etkinlikler, şehre dışarıdan gelen insanlar sayesinde ekonomiye katkı sağlıyor. Otel konaklamasından alışverişe kadar her alanda hareketlilik yaşanıyor,” dedi.

Erzurum'un kültürel zenginliklerini dünyaya tanıttığını söyleyen bir vatandaş ise, "Erzurum, kadim bir şehir. Bu festival ile hem esnaf hem de halk faydalanıyor. İnsanlar stres atma imkanı buluyor," ifadelerini kullandı.

Festival kapsamında, Çifte Minareli Medrese, Yakutiye Medresesi ve diğer tarihi alanlarda çeşitli sergiler, konserler ve atölye çalışmaları düzenleniyor. Gün boyu devam eden etkinliklere katılan vatandaşlar, festivalin kente kattığı renk ve dinamizmden memnun olduklarını belirtti. Şehir dışından gelen bir ziyaretçi, "Festival sayesinde Erzurum’un kültürünü ve tarihini daha yakından tanıma fırsatı bulduk. Çocuklarımızla tiyatroya gittik, atölyelere katıldık. Çok memnunuz," dedi.

Festival süresince Oğuzhan Koç, Buray, Gökhan Tepe, Ebru Yaşar ve Alişan gibi sevilen sanatçılar Erzurumlularla buluşacak. Festivalin, Erzurum’un hem kültürel hem de turistik değerlerini daha geniş kitlelere tanıtması bekleniyor.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar