Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
16 MAYIS Cumartesi 01:38

CHP’li Vekiller Rize’de İşçi Sorunlarını Gündeme Taşıdı

CHP Milletvekilleri Seyit Torun (Ordu), Tahsin Özcan ve Yüksel Taşkın, Rize’de Tek Gıda-İş Sendikası Rize İl Temsilcisi Ahmet Feyiz’i ziyaret ederek işçi sorunlarını görüştü.

RİZE
Giriş Tarihi : 12-08-2025 13:49
CHP’li Vekiller Rize’de İşçi Sorunlarını Gündeme Taşıdı

Haber: Dilek ONAY CAN
Ziyarette konuşan CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Türkiye’nin ciddi bir gıda krizi riski ile karşı karşıya olduğuna dikkat çekerek, “Fındık rekoltesinde üçte bir, çay rekoltesinde üçte bir düşüş var. Bütün tarım ürünlerinde rekolte kaybı yaşanıyor. Buna rağmen iktidar, tarım ürünlerinde taban fiyatı düşük açıklayarak üreticimizi ekonomik sıkıntılarla baş başa bırakmıştır” dedi.
Tek Gıda-İş Sendikası Rize İl Temsilcisi Ahmet Feyiz ise hükümetin Çaykur işçilerini sendikadan kopararak mağdur ettiğini belirtti. Feyiz, “AKP hükümeti, Tek Gıda-İş üzerinden Çaykur’a ve Çaykur işçisine operasyon yaptı. Yıllardır seçim öncesi verilen kadro sözleri tutulmadı. Amaç, Çaykur’u yok etmektir” ifadelerini kullandı.
Ziyaretin ardından CHP’li vekiller, hem tarım politikalarındaki sorunların hem de işçi haklarına yönelik ihlallerin takipçisi olacaklarını vurguladı.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR
Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar