Habere Tanık Rize Haberleri, Sondakika Rize haberleri,
HV
10 EKİM Cumartesi 09:23

BEKAR: TMO'NUN KARARINI OLUMLU BULUYORUZ

Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar, Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO) 2026 yılı mahsulü fındıkları piyasaya arz etmeme kararıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

TRABZON
Giriş Tarihi : 10-10-2026 08:27
BEKAR: TMO'NUN KARARINI OLUMLU BULUYORUZ

Bekar kararı olumlu bulduklarını söyledi. Bekar açıklamasında “Toprak Mahsulleri Ofisinin (TMO), 2026 yılı mahsulü fındıkları uzun süre piyasaya arz etmeme kararını olumlu karşılıyoruz.

Alınan bu kararın, serbest piyasada fındık fiyatlarının üreticimiz lehine hareket etmesine katkı sağlamasını bekliyoruz. Fındık üreticimizin emeğinin karşılığını alabilmesi, artan üretim maliyetleri karşısında mağduriyet yaşamaması ve piyasanın üreticiyi koruyacak şekilde dengelenmesi büyük önem taşımaktadır.

Açıkça ifade etmek isterim ki; üreticimizin yararına olan, emeğini ve alın terini koruyan her kararın dün olduğu gibi bugün de destekçisi olmaya devam edeceğiz.

TMO’nun fındığı uzun süre piyasaya arz etmeme kararı, bizim de öncelikle talep ettiğimiz ve hayata geçirilmesini beklediğimiz bir adımdı. Bu kararın yalnızca açıklamada kalmamasını, serbest piyasadaki fiyatlara olumlu şekilde yansımasını ve fındık üreticimizin hak ettiği değeri bulmasını temenni ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

İlyas GÜRİlyas GÜR

Editör

YORUMLAR